Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: Elevi ai Școlii Anghel Saligny, provocați de polițiști să circule corect


Săptămâna prevenirii criminalității, ultima zi: copiii și siguranța rutieră

În ultima zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, zi  dedicată siguranței rutiere, polițiștii rutieri au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ și au derulat activități preventiv-educative, în vederea promovării unui comportament responsabil în rândul elevilor.
Vineri, 25 mai a.c., activitățile organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalității” au vizat siguranța circulației pe drumurile publice. Acestea s-au adresat tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier, pietoni, bicicliști și conducători auto.
Și pentru că apropierea vacanței de vară este un prilej în plus pentru a le reaminti copiilor importanța unei atitudini preventive în traficul rutier, iar elevii vor petrece mult mai mult timp la joacă, pe stradă, deseori fără supravegherea părinților, polițiștii Biroului Rutier Focșani au mers astăzi (vineri-n.r.) la Școala „Anghel Saligny” din municipiul Focșani. Pe parcursul activităților, elevii claselor a III-a și a IV-a au fost „provocați” să-și verifice cunoștințele legate de regulile de circulație prin chestionare, în cadrul concursului organizat „Noi știm să circulăm corect!”.
Au urmat exercițiile de traversare corectă a străzii la trecerea de pietoni din apropierea școlii, prezentarea indicatoarelor rutiere, discuții privind accidentele rutiere, principalele cauze de producere și necesitatea respectării regulilor de circulație pe drumurile publice. La final, polițiștii au oferit diplome celor 75 de elevi prezenți la activități care au răspuns cu entuziasm activităților cu rol educativ.
Tot astăzi (vineri-n.r.), polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Focșani au vizitat preșcolarii Grădiniței nr. 1 din localitate și au desfășurat în aer liber activități educative privind regulile de circulație, iar copiii au putut urca într-o autospecială de poliție. Polițiștii Secției 5 Cotești au vizitat elevii Școlii generale din comuna Poiana Cristei, cărora le-au reamintit regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni, bicicliști sau pasageri.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, polițiștii  recomandă celor mici:
– Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora și să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!
– Să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
– După lăsarea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

STRADA NU ESTE LOC DE JOACÄ‚!

– Circulați doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulați întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca mașinile care circulă pe partea carosabilă să vină din fața voastră.
– Nu aveți voie să circulați cu rolele pe partea carosabilă, ci numai în locuri special amenajate (parcuri) sau pe trotuare!
– Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiți pe trecerea de pietoni, opriți-vă pe marginea acesteia și așteptați ca mașinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!
– Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asigurați din ambele sensuri, pentru că pot exista și șoferi neatenți. În intersecțiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colțul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio mașină din ambele sensuri de circulație.
– ATENTIE! Dacă se apropie de trecerea de pietoni mașinile poliției, salvării sau pompierilor, NU TRAVERSAÅ¢I, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 25 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?