Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Spectacol pentru pensionarele din Vidra, în cadrul proiectului „Inimi Tinere”


Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, împreună cu membri ai comunității locale, au realizat un eveniment deosebit în cadrul proiectului „Inimi Tinere”. Ajuns la cea dea doua ediție, anul acesta au participat 56 de pensionare din comuna Vidra. Programul artistic al liceenilor a dorit să încânte doamnele prin diversitate și veselie, fiind aproape de ei și cei mai tineri dansatori ai comunei, dar și elevii Scolii Primare I-IV.
Această activitate a dovedit că profesorii și liceenii sunt ancorați în realitățile comunității și înțeleg necesitatea colaborării, crearea de parteneriate cu agenții economici și reprezentanți ai societății civile. Inițiatorii proiectului sunt Adela Potop, directorul Liceului „Simion Mehedinți” Vidra, Doina Stratton, coordonator Biblioteca de Weekend, și Carmina Postolache, medic de familie.
A doua întâlnire a pensionarelor va avea loc în grădina Bibliotecii din Åžerbești. „Doamnele pensionare au fost plăcut surprinse de acest eveniment. Urmărind programul artistic, multe dintre ele și-au amintit de anii tinereții sau de glasurile cristaline ale copiilor lor”, a transmis Adela Potop, directorul Liceului „Simion Mehedinți” Vidra.
Pensionarele s-au declarat mulțumite și au apreciat foarte mult această manifestare culturală. „Faptul că am ieșit din rutina zilnică, că ne-am întâlnit cu persoane plăcute, că am urmărit un spectacol ce ne-a atins coarda sensibilității, versuri, mesaje, cântece populare, dansuri moderne, a fost de nedescris! A fost pentru mine ca o excursie neașteptată și după care toate mamele tinere sau în vârstă tânjesc… un cuvânt frumos, un cântec, un zâmbet un Te iubesc! Mulțumesc din suflet copiilor și profesorilor care ne-au pregătit acest spectacol!”, a spus Firița Tofan, fostă educatoare în satul Åžerbești. „De la o vârstă te retragi și tot îți vine în minte că nimeni nu mai are nevoie de tine… te izolezi și nu e ușor să te integrezi în  societate. Într-o localitate mică, unde nu sunt spații de socializare, ieșirea aceasta  înseamnă foarte mult pentru noi, pensionarele. Să ne dea Domnul sănătate tuturor, mai ales organizatorilor și să ne mai vedem și la anul!”, a spus o altă pensionară din Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?