Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Richard Branson se antrenează să devină astronaut în timp ce cursa pentru călătoriile turistice în spaţiu se încinge


Omul de afaceri britanic Richard Branson a dezvăluit că se antrenează să devină astronaut în contextul în care competiția sa cu șeful Amazon, americanul Jeff Bezos, în cursa zborurilor comerciale în spațiu se încinge, informează Press Association.
Branson, care încearcă să ridice de la sol compania sa pentru turism spațial Virgin Galactic, a declarat că se va înălța în spațiu în următoarele luni. ”Vorbim de câteva luni, nu de ani… așa că e aproape. Ne așteaptă vremuri interesante”, a dezvăluit el pentru emisiunea BBC Radio 4 ”You And Yours” care va fi difuzată luni. ”Mă ocup cu pregătirea de astronaut, cu antrenamentul de fitness și în centrifugă și cu alte antrenamente astfel încât corpul meu să se descurce, sper, bine când voi ajunge în spațiu”, a declarat el. Richard Branson, antreprenorul Elon Musk și fondatorul Amazon Jeff Bezos conduc în cursa zborurilor comerciale în competiția pentru atragerea turiștilor în spațiu.
În timp ce Branson consideră că Musk ”se decurcă fantastic de bine” în misiunile de transport a încărcăturilor în spațiu și în construcția de rachete din ce în ce mai mari, adevărata competiție se dă între șeful Virgin și Bezos. ”Cred că ne aflăm umăr la umăr în cursa pentru transportul primilor oameni în spațiu. Până la urmă trebuie să o facem în condiții de siguranță. Este mai degrabă o competiție cu noi înșine pentru a ne asigura că avem nave sigure pentru a-i duce pe oameni acolo”, a spus el. Branson, în vârstă de 67 de ani, speră să se numere printre primii turiști care vor călători în spațiu. El a declarat că antrenamentul său de astronaut se desfășoară bine și că și-a îmbunătățit performanțele fizice jucând tenis de patru ori pe zi și practicând kitesurfing și ciclism.
De asemenea, fondatorul Virgin face antrenamente în camera centrifugă în care este simulată presiunea la care corpul uman este supus în timpul zborului spațial. La începutul acestui an, Virgin Galactic a testat un zbor supersonic cu nava sa spațială pentru pasageri SpaceShipTwo. În 2014, unul din cei doi piloți ai navei SpaceShipTwo a Virgin Galactic a murit, iar celălalt a suferit răni grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?