Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Ziua CSEI „Elena Doamna”, serbată cu fast în anul Centenarului


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” din Focșani a fost ieri în mare sărbătoare. Așa cum se știe, ziua de 21 mai este o zi de sărbătoare pentru noi românii, dar o zi specială în viața CSEI „Elena Doamna” Focșani. O zi a bucuriei și a emoțiilor, emoții pe care le-au trăit deopotrivă: elevi, părinți, cadre didactice, invitați.
Evenimentul zilei a stat sub semnul istoriei, care ne definește existența ca neam – Centenarul Marii Uniri, dar și sub semnul existenței ca școală, care poartă de peste 150 de ani numele soției domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Elena Cuza. Când se vorbește de CSEI „Elena Doamna” Focșani, trebuie să ne oprim pentru câteva clipe gândurile și să aducem un omagiu Elenei Cuza, cea care în anul 1863 aduce la Focșani primul colectiv de băieți surdo-muți, pe care l-a constituit într-o secție aparte în cadrul azilului care exista la acea vreme. Acesta este nucleul din care se va dezvolta treptat cea dintâi scoală specială de stat pentru instruirea și educarea copiilor lipsiți de auz din țara noastră. Vorbim, de asemenea, despre credință în reușită, făurirea unui prestigiu, despre o școală a diversității, o școală prietenoasă pentru elevi, unde răbdarea, profesionalismul, empatia și reflexivitatea sunt atuurile pentru a ne identifica cu o școală europeană.
Directorul școlii, profesoara Ioana Cherciu, a deschis activitățile dedicate zilei CSEI Elena Doamna, prin evocarea personalității Elenei Cuza. Ca bucuria acestei zile să fie deplină, activitățile au debutat cu un  program artistic, realizat prin munca copiilor, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice. Aplauzele și încurajările publicului au răsplătit copiii care au evoluat în momente emoționante, cum au fost dansurile tradiționale Suntem români, Hora mare sau Hai la joc. Nu au lipsit nici dansurile moderne, care au ridicat publicul în picioare: Tarantella și Cenușăreasa modernă. Au evoluat pe scenă componenții echipei de teatru de păpuși, care au prezentat piesa „Caravana veseliei”. S-au alăturat la această festivitate elevi voluntari de la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focșani, Åžcoala Gimnazială Milcovul și Åžcoala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani.

Conform datelor transmise de consilierul educativ profesor George Lefter, au urmat la sala de sport a școlii întreceri la fotbal, șah și tenis de masă, atât pentru fete cât și pentru băieți. Prezent la activitate, inspectorul școlar pentru învățământ special și special integrat, profesoara Aurora Lefter, i-a felicitat pe copiii care au dat culoare și veselie acestei zile speciale, îndemnându-i să urmeze sfaturile părinților și ale cadrelor didace pentru a obține rezultate cât mai bune, pentru a se integra cu succes în viață. Acestora din urmă le-a urat putere în munca nobilă pe care o desfășoară cu acești copii și, ca la orice zi aniversară, tradiționalul „La mulți ani!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?