Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

„Moldova vrea autostradă”: Marşul motorizat spre capitală va tranzita și județul Vrancea


    Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că (…sâmbătă), 19 mai 2018, Grupul de ințiativă civică „Împreună pentru A8” și Asociația „Moldova vrea autostradă” organizează un marș motorizat spre București cu scopul de a atrage atenția asupra faptului că Moldova nu se poate dezvolta fără infrastructură de tip autostradă.
    Vehiculele participante la marș se vor deplasa pe două coloane începând cu ora 07.00, din municipiul Iași, vor tranzita județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Ialomița, Ilfov și intenționează să staționeze în Piața Victoriei din București. Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din județele tranzitate și se vor regrupa la Tișița, județul Vrancea. Organizatorul estimează participarea a peste 1000 de vehicule de diverse categorii.
    Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să nu efectueze manevre periculoase și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți în teren.

Sursa: INFOTRAFIC

RECOMANDÄ‚RI PENTRU PARTICIPANÈšII LA MARȘUL MOTORIZAT CE SE VA DESFÄ‚ȘURA SÂMBÄ‚TÄ‚, 19 MAI A.C.
    Polițiștii vrânceni vor fi  la datorie și vor acționa pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, precum și pentru prevenirea evenimentelor grave.
În contextul desfășurării unui marș motorizat autorizat care va tranzita județul Vrancea, sâmbătă, 19 mai a.c., pe DN 2 E 85, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor fi prezenți în trafic, pentru asigurarea fluenței circulației, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației.
Polițiștii rutieri fac apel la conducătorii auto, în condițiile unui trafic aglomerat, să dea dovadă de calm și politețe rutieră și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor aflați în teren. Pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. De asemenea, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule. Atunci când sunteți depășit, nu măriți viteza de deplasare și circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.
Recomandări pentru motocicliști
    Purtați atât dumneavoastră cât și pasagerul care vă însoțește căști de protecție omologate! Fiți vizibili! Purtați haine reflectorizante! Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați „unghiurile moarte” ale celorlalte vehicule. Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus. Adaptați viteza la condițiile de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta aderența generând accidente. Păstrați permanent contactul ambelor roți cu suprafața carosabilului! Atunci când faceți pauze, nu staționați pe partea carosabilă!

Biroul de presă al IPJ Vrancea
18 mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?