Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Handbal, Liga Națională – Pentru public și profesorul Viorel Ciubotaru, victorie!


    Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 încheie, astă seară, cel mai bun campionat al său de la promovarea în Liga Națională. Indiferent de rezultatul întâlnirii cu vasluienii, focșănenii se vor clasa pe locul al zecelea, în premieră, în afara zonei de participare la baraj. Echipa de handbal seniori a Focșaniului încheie un ciclu din viața sa. Un ciclu început în urmă cu șase ani, când antrenorul Viorel Ciubotaru a propus conducerii CSM Focșani 2007 un proiect care avea ca moment al adevărului anul 2016, când echipa ar fi urmat să promoveze în Liga Națională. Împrejurările au fost favorabile și, în 2015, după participarea la barajul de promovare, CSM Focșani 2007 a fost invitată să joace în Ligă. La capătul primului an de evoluție echipa și-a cofirmat statutul de componentă a primului eșalon valoric al handbalului românesc, a rămas în Ligă, așa cum avea să o facă și la finele următoarelor două ediții de campionat. Obiectivul pentru acest an, evitarea barajului, a fost îndeplinit, iar profesorul Viorel Ciubotaru a decis că este momentul să se retragă din munca de antrenor principal al echipei, pentru a se putea dedica mai mult managementului general al clubului al cărui director este. Va fi înlocuit cu Sandu Iacob, un profesionist care și-a confirmat valoarea la HC Vaslui și Dobrogea Sud Constanța, cu care a câștigat, recent, Cupa României. Și care este și antrenor, cu contract până la 1 iulie, al Naționalei de Tineret a României. Echipa rămâne, deci, pe mâini bune!
    Până când Sandu Iacob va prelua echipa, handbaliștii focșăneni mai au de jucat un meci sub conducerea profesorului Viorel Ciubotaru. Cel din această seară, cu HC Vaslui, formație valoroasă, dar care va intra la baraj. Pentru profesorul care i-a condus până aici, pentru extraordinarul public pe care îl au alături la bine și la mai puțin bine, handbaliștii Focșaniului – născuți și crescuți aici, sau adoptați de focșăneni, au datoria de a se bate și în această seară la victorie. La victorie vor juca și adversarii lor cu care se află de ani mulți într-o frumoasă rivalitate sportivă. Ambele formații au argumente forte cu care să pretindă victoria. Gazdele au, însă atu-uri în plus – un public așa cum rar există în România, o foarte bună stare de spirit și pe profesorul Viorel Ciubotaru aflat cu actuala echipă la ultimul său meci pe banca tehnică.
    Partida va fi arbitrată de Sebastian Mîrza și Cristian Nedelea, din Cluj-Napoca iar observator va fi Lucian Condruț, din Prahova.                   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?