Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Elevi ai Colegiului Unirea, calificați la etapa finală a competiției American Computer Science League


Pentru a doua oară consecutiv, un grup de elevi ai Colegiului Național „UNIREA” Focșani a reușit să se califice la etapa finală a unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de informatică din America, ACSL (American Computer Science League – link-ul site-ului oficial: http://www.acsl.org/).
Participarea din acest an a echipajelor uniriste nu ar fi fost posibilă fără sprijinul consistent oferit de Primăria Municipiului Focșani și de  Consiliul Local Focșani care au susținut financiar cheltuielile de transport și de cazare. Alături de elevii uniriști au fost și alți sponsori generoși care și-au făcut un crez din a recompensa performanța în educație. Competiția finală se va desfășura în localitatea Barrington, Rhode Island, din Statele Unite ale Americii, pe data de 26 mai 2018, unde sunt invitate peste 200 de echipe din Statele Unite, Canada, Europa și Asia.
Elevii vor susține în acest concurs două probe: una teoretică – individuală și cea de-a doua o probă pe echipe. În această parte ambele echipe vor primi un set de probleme de programare pe care trebuie să le rezolve cu ajutorul calculatorului. Se vor juriza corectitudinea și rapiditatea răspunsurilor dar și ingeniozitatea și inteligența soluțiilor oferite în etapa de programare.
Cele două echipe uniriste sunt formate din elevii claselor a XI-a și a XII-a: Dima Alina, Dimitriu Bogdan, Iorga Cristian, Munteanu Adrian, Saulea Alessandro care formează echipajul Intermediate 5 și Călin Teodor, Iordăchescu Alex, Zalum Camelia care formează echipajul Senior 3, sub coordonarea doamnei profesor Liliana Colin.

Colegiul Național Unirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?