Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Fotbal juniori – Concurență mare la admiterea de la Liceul cu Program Sportiv Focșani!


    Școală vocațională, Liceul cu Program Sportiv Focșani își testează viitorii elevi ca să constate dacă au sau nu calitățile presupuse de disciplinele sportive pentru care aceștia optează. Ieri, miercuri, 16 mai, a fost ziua examinării aptitudinilor candidaților la clasele de fotbal. În fața examinatorilor, profesorii antrenori Daniel Bănică și Alin Samoilă-Sava s-au aflat peste 30 de candidați sosiți din Focșani și din multe alte localității vrâncene, dar și din – frumoasă surpriză – Tecuci, de unde profesorul Gudană a venit cu patru tineri aspiranți la gloria fotbalistică. A avut bucuria să-l întâlnească pe Vasile Bobu, fostul său elev, actualul căpitan al echipei U 19 a LPS Focșani și câștigătorul Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică, pe care, cu bucurie îmi spune, tot el l-a adus de la Tecuci la examen la LPS Focșani. Așa cum făcuse mai înainte cu Blănaru sau Pîrvu, jucători importanți ai echipelor LPS Focșani, mai apoi cu Negoiță, actualul mijlocaș al juniorilor U 17 ai Liceului. Semn că are ochi pentru talente și le și satie pregăti pentru examene de admitere, așa cum aveam să observ și la tinerii veniți în acest an de la Tecuci.
    Calități reale pentru jocul de fotbal au etalat și cei mai mulți dintre cei care au avut de trecut probele de aptitudini pe stadionul Milcovul, practic, toate, specifice acestui joc – viteză, conducerea mingii printre jaloane, alergarea de rezistență, trasul la poartă de dincolo de careul de 16 metri.
    Unii dintre cei care au trecut probele de aptitudini nu vor deveni – prin forța împrejurărilor, elevi ai LPS Focșani, pentru că mai au de promovat și probele teoretice, cele care vor decide. Adică au de învățat carte pentru a intra la una dintre școlile de prestigiu din Focșani. Dar vor ști că profesorii și antrenori de fotbal le-au confirmat calitățile pentru fotbal pe care și le pot valorifica și altfel decât dacă sunt elevi ai LPS Focșani.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?