Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Florin Fântânaru, vrânceanul care reprezintă cu cinste rugby-ul românesc la Timişoara


La 22 de ani, rugbistul focșănean Florin Fântânaru se poate considera un sportiv împlinit. După ce a urcat pe podium cu echipa de rugby Under 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani, sportivul a preferat să joace pentru un club din Baia Mare, apoi a cunoscut consacrearea spre marea performanță la Baia Mare, unde a obținut medalia de bronz în cadrul Diviziei Naționale cu formația locală.
Născut pe 4 aprilie 1987, mijlocașul la deschidere Florin Fântânaru este unul din cele mai bune produse ale școlii de rugby vrâncene. „Am început rugby-ul la Liceul cu Program Sportiv Focșani la vârsta de 12 ani, cu domnul profesor Ion Viorel, am terminat junioratul tot la Focșani și, în ultimul an de juniorat, am obținut locul 3 în campionatul național. În finala mică, disputată la București am jucat împotriva celor de la Locomotiva Aurel Vlaicu”. După juniorat, am plecat la Baia Mare și în anul acela am obținut cu gruparea băimăreană la seniori locul 3, la fel în finala mică, împotriva celor de la Arad. Apoi am mers la Timișoara unde trei ani nu am obținut niciun trofeu, dar în 2011 am obținut locul trei cu Timisoara, la fel și finala mică împotriva Farului Constanța în campionat, iar în Cupa României am ieșit campion jucând împotriva celor de la CSM Baia Mare”, ne-a declarat rugbistul focșănean Florin Fântânaru.
Anul trecut, sportivul a fost selecționat în echipa „Wolves” București unde a jucat în Challenge Cup, unde are în serie formațiile Stade France, Worrcester Warriors și Crociati Parma. „La RCM Timișoara în momentul de față este bine, avem un lot valoros cu jucători experimentați, jucători de lot național, cu o conducere care face tot posibilul să fie bine, atât pe plan financiar, cât și pe plan administrativ, dar și din punct de vedere al performanței. Anul acesta ne dorim să luam și cupa și campionatul, adica să facem eventul. Sperăm ca anul acesta să reușim performanța care nu s-a mai atins de 40 de ani la Timișoara”, a mai spus Florin Fântânaru.

Are colegi doi focșăneni

În lotul echipei din Timișoara se mai află doi sportivi care au cunoscut consacrarea la Liceul cu Program Sportiv Focșani: Bogdan Valentin Stamatin (născut la Mărășești) și Gheorghe Bizo. „Un rol important în cariera mea de rugbist a avut-o și Tiberiu Daschievici, de la Licecul cu Program Sportiv Focșani care în multe rânduri -a ajutat cu sfaturi”, a mai spus Florin.

Se va antrena cu un african

Din 2012, RCM Timișoara va avea un antrenor african, aripa Cheaster Williams (41 de ani), care a câștigat Cupa Mondială în 1995 cu Africa de Sud. „Prin această decizie, ne dorim să continuăm ceea am început în 2011 alături de Cosmin Cioriciu, care va rămâne un pion important în coordonarea strategicî a echipei. Renașterea rugbyului studențesc timișorean s-a concretizat în 2011 prin câștigarea a trei trofee importante: Locul I la rugby în 7 universitar, Locul III pe podiumul SuperLigii CEC Bank și câștigarea Cupei României. Am promis suporterilor și sportului românesc performanță și de aceea nu ne vom opri aici. Pentru rugbyul timișoarean colaborarea cu Chester Mornay Williams este o onoare și, în același timp, o promisiune de a ne atinge obiectivele propuse pentru 2012. Pentru rugby și pentru Timisoara!”. A fost antrenorul de la care am învățat cel mai mult în cariera mea de jucător, în perioada cât am lucrat cu el la Dinamo. Mi-am dorit sa lucrez din nou cu Chester și mă bucur că asta se va întâmpla în acest an. Sunt sigur că vom aveam o alta față în noul sezon”, a declarat Valentin Calafeteanu.
Ca jucator, Cheaster Williams a evoluat pentru naționala țării sale între 1993-2000, bifând 27 de prezențe ți reușind 70 puncte. A fost selecționat în echipa Africii de Sud care a cucerit Cupa Mondială din 1995, dupa scorul de 15-12, în finala cu Noua Zeelandă. La această competiție, Williams a reusșt patru eseuri, în „sfertul” contra selecționatei Samoa (42-12). Williams și-a început cariera de antrenor în anul 2001, la cârma naționalei de rugby în 7 a Africii de Sud. Chester Williams a fost prezent și în filmul Invictus, rolul sau fiind jucat de McNeil Hendricks. A antrenat pe Dinamo in 2008, cu care a reușit eventul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?