Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

ANM: Regimul termic va avea ușoare variaţii în următoarele două săptămâni; ploi, așteptate pe 15 și 16 și după 19 mai


Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (până pe 27 mai) o vreme oscilantă, dar cu tendință de încălzire, în unele zone din țară urmând să se înregistreze valori termice peste media perioadei din calendar, iar probabilitatea de apariție a ploilor mai însemnate cantitativ va fi mai mare atât pe 15 – 16 mai, cât și pe 19 mai, relevă prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, media temperaturilor maxime va marca o creștere, de la 19 grade în prima zi, până la 23 – 24 de grade, între 15 și 18 mai. Valori medii diurne ușor mai ridicate, spre 25 – 26 de grade, se vor înregistra ulterior, în intervalul 20 – 27 mai, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă a anului. Regimul termic nocturn va avea o evoluție relativ similară, astfel încât temperaturile minime vor crește în primele zile, de la 8 grade pe 14 mai până la 11 – 12 grade între 15 și 19 mai, pentru ca apoi, din 20 mai și până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze o medie relativ constantă a valorilor nocturne, de aproximativ 13 grade. Ploi în general slabe cantitativ, la nivel local, se vor înregistra pe aproape tot parcusul intervalului de prognoză și doar în jurul datei de 15 mai acestea se pot semnala pe arii mai extinse.

La munte, regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, prezentând totuși o tendință de ușoară creștere, astfel încât media temperaturilor diurne se va încadra între 12 grade în primele zile și între 14 – 16 grade după data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână de prognoză, iar în cea de-a doua vor marca o creștere ușoară și se vor încadra între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

Întregul articol pe https://bit.ly/2IDTkpQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?