Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Pianistul german DIETMAR GRAEF concertează în deschiderea Festivalului Rinascimento Musici


    Recitalul cameral care va deschide, vineri, 18 mai 2018, la ora 19:00, cea de-a IV -a ediție a Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI este intitulat „De la renaștere la contemporan” și va fi susținut de MARCIAN DAVID – vioară,  DIETMAR GRAEF(Germania) – pian. Recitalul va avea loc în Sala Mare a Ateneului Popular.
    DAVID MARCIAN este absolvent al Conservatorului „G.Enescu” din Iași, la clasa de vioară a reputatului prof. Gh.SÎRBU. A urmat cursuri de perfecționare pentru muzica de cameră cu George Hamza și Wilhelm G.Berger și dirijat orchestra cu Mircea Cristescu și Ovidiu Bălan. În perioada 1976-2010 a ocupat funcția de prim concertmaestru al Filarmonicii din Iași, iar între 1980 și 1990 a fost angajat în aceeași poziție la  orchestrele Hofersymphoniker și Stadttheater Trier. Între anii 1990 și 2000 a activat la orchestra Festivalului de Operă de la Macereta pe post de concertmaestru. În anul 1995 a făcut parte din juriul Concursului internațional de vioară „Leopold Mozart” de la Augsburg, iar în anii 1999 și 2000 a fost președintele juriului la Concursul internațional de interpretare a muzicii contemporane de la Subiaco [Italia]. A concertat în țară, cât și peste hotere atât ca solist, cât și ca dirijor. A fost angajat dirijor permanent la orchestrele din Botoșani, Vidin și Piura [Peru]. Este profesor asociat la Universitatea de Arte „G.Enescu”.
     DIETMAR GRAEF a studiat pian, orgă și compoziție la Universitățile din Wurtzburg și Munchen, precum și dirijat la Academia din Viena. Este doctor în științe muzicale al Universității din Munchen. A concertat ca pianist, organist și dirijor în America, Asia și Europa, realizând numeroase emisiuni de radio și tv., imprimări radio și CD. A fost distins cu înalte titluri culturale de Președinția Germaniei, de Papa Benedikt și a participat in jurii la concursuri internaționale. Se află pentru a patra oară în România.
    Bilete la Agentia Ateneului Popular la pretul de 20 lei si 15 lei – redus.
 
Manager,
Valentin Gheorghița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?