Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Hotărârea privind restituirea sumelor de bani donate pentru ‘Cuminţenia Pământului’, aprobată de Guvern


Guvernul a aprobat o hotărâre privind modul în care vor fi restituite sumele de bani donate pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”, actul normativ prevăzând că donatorii neidentificați pot depune cerere de returnare până la 30 septembrie 2018, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. „O hotărâre de guvern venită de la Ministerul Culturii și Identității Naționale tot pe ordinea suplimentară (…) stabilește modul în care vor fi restituite sumele de bani donate pentru ‘Cumințenia Pământului’. (…) Au fost corectate astfel lipsurile legislative din 2016 care au făcut ca donațiile să nu poată fi restiuite până acum”, a declarat Barbu, la Palatul Victoria.
El a precizat că, din informațiile primite de la Ministerul Culturii, în prezent, o mare parte a donatorilor sunt identificați, dar sunt și cazuri în care aceștia nu au fost identificați. „Proiectul de hotărâre adoptat astăzi în ședința de Guvern vine cu clarificări pentru aceștia. Așadar, donatorii neidentificați vor depune la Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere de restituire a sumelor până la data de 30 septembrie 2018. Adresele de depunere a cererii, care cerere poate fi depusă și electronic, vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale. (…) Tot pe site-ul ministerului găsiți și modelul cererii, tot acolo va exista și un ghid privind modul în care se completează și modul în care se restituie banii donați în această subscripție publică”, a explicat Barbu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, în baza de date a donatorilor se regăsesc persoanele care au donat prin virament, ordin de plată în lei sau dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar, prin intermediul site-ului campaniei ‘www.brancusiealmeu.ro’ cu plată prin card bancar, transfer bancar electronic, internet banking sau prin sms pentru numerele de telefon active. „Deci, toate aceste persoane nu trebuie să facă nimic, își vor primi banii automat pentru că ei există în baza de date”, a completat el.

Articolul complet pe https://bit.ly/2ryn6Cq

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?