Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Firmele de exercițiu „Royal Bee SRL” și „B&B Cosmetics SA” de la Colegiul Economic, premiate la concursul în limba franceză „Gustave Eiffel”


La finele săptămânii trecute, s-a desfășurat Concursul Regional Interdisciplinar de limbă franceză „Gustave Eiffel”, organizat de Colegiul Tehnic Buzău și ISJ Buzău. Un scop esențial al proiectului a fost stimularea interesului și a motivației elevilor pentru dezvoltarea competentelor lingvistice în limba franceză, aspecte esențiale pentru conceperea unui parcurs profesional. Concursul, aflat la a șasea ediție, a fost structurat pe trei secțiuni: concurs de proiecte tehnice, prin prezentarea în limba franceză a unui experiment sau a unui aparat fabricat de către elevi (pentru profil mecanic, electronic, electrotehnic etc.), concurs de firmă de exercițiu (pentru elevii de la profilul servicii) prin prezentarea în limba franceză a unei firme de exercițiu, și concurs de experimente chimice în limba franceză pentru elevii de la profilul resurse naturale și protecția mediului și alte profiluri ale liceelor tehnologice care au ca metodă de lucru experimentul chimic (industrie alimentară etc.).
Conform datelor furnizate de profesoara Tatiana Hordună, anul acesta, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”  Focșani a participat la secțiunea „Firma de exercițiu” cu două echipaje, formate din câte 5 elevi. Elevii au prezentat, în cadrul unei prezentări Power – Point în limba franceză, felul în care funcționează firma de exercițiu: care este obiectul de activitate al acesteia, cifra de afaceri, organigrama, planul de activități, etc. De asemenea, elevii au pregătit și un stand pentru promovarea firmei de exercițiu cu materiale promoționale (broșuri, catalog, rollup, produse specifice).
Astfel, premiul I la această secțiune a fost obținut de echipajul firmei „Royal Bee SRL”, format din cinci elevi de la clasa a XI-a E, respectiv Alexa Cristian, Florin Purice, Alina Caraba, Veronica Chetroiu și Gheorghiță Mihaela, coordonați de profesoarele Gina Niculițov și Tatiana Hordună. Obiectul de activitate al firmei „Royal Bee SRL” este comercializarea produselor apicole, iar activitățile s-au derulat sub deviza „Be smart, be our client!”. Premiul al II-lea a fost obținut de echipajul „B&B Cosmetics S.A”, format din elevii clasei a XI-a D, respectiv Dragu Mihaela, Haimana Nicoleta, Pasare Elena, Surla Ciprian și Turluianu Ana Maria, coordonați de profesoarele Valeria Scarlat și Tatiana Hordună. Motto-ul acestei firme, ce comercializează produse cosmetice, a fost „Intri cu vise, ieși cu stil”.
„Elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani au impresionat prin ingeniozitatea și siguranța de a-și prezenta produsele și de a-și promova afacerea, dar și prin lejeritatea de a vorbi limba franceză. Munca lor a fost răsplătită cu premii importante, acordate de juriu, dar și de aplauzele colegilor și profesorilor de la celelalte licee. Succesul acestui proiect regional, organizat impecabil de 6 ediții de către Colegiul Tehnic Buzău, este un exemplu de lucru în echipă, atât pentru profesori, cât și pentru elevi”, a transmis profesoara Tatiana Hordună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?