Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Peste 2800 de absolvenți vrânceni de clasa a VIII-a încep astăzi Evaluarea Naţională


Peste 2800 de absolvenți vrânceni de clasa a VIII-a susțin astăzi proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul Evaluării Naționale. Ei vor susține miercuri, 29 iunie, proba scrisă la matematică. În Vrancea au fost constituite 90 de centre de examen și un centru zonal de evaluare. Comisia națională de examen a decis ca lucrările să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au loc probele. „În perioada 27 iunie – 5 iulie 2016, se desfășoară Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2015-2016. În urma finalizării înscrierii la această evaluare sumativă externă, care asigură accesul absolvenților de gimnaziu în clasa a IX-a, 2817 candidați din județul Vrancea urmează să susțină cele două probe scrise: 27 iunie – proba scrisă la limba și literatura română; 29 iunie – proba scrisă la matematică. Conform prevederilor metodologice și procedurale, în județul Vrancea s-au constituit 90 de centre de examen și un centru zonal de evaluare. Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. Afișarea rezultatelor inițiale se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie”, se arată într-un comunicat al Biroului de Comunicare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
    Sursa citată precizează că în vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educației pune la dispoziția publicului, începând de astăzi, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de e-mail examene@edu.gov.ro.
     La nivel național, conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Åžtiințifice, 153.522 de candidați sunt așteptați să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfășura Evaluarea Națională. Marți, 28 iunie, elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
    Peste 5.100 de polițiști vor acționa suplimentar, în toată țara, pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a examenelor de la Evaluarea Națională, informează IGPR. „Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 4.215 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române. Polițiștii vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, pot afecta liniștea și siguranța publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor. Efectivele Poliției Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât Evaluarea Națională să se desfășoare în condiții de normalitate, se menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?