Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

#dreptatepentruMonica! Eleva din Vidra, care a fost bătută crunt de un bărbat, a MURIT la spital


    Monica Vidreanu, eleva de 19 ani din comuna Vidra, bătută de un bărbat de 31 de ani și abandonată de acesta la spitalul din localitate, a murit luni, în jurul prânzului, la spitalul din Galați unde fusese internată.
    Corina Momanu, cea care a ținut legătura cu familia elevei și care a dus o campanie de strângere de fonduri pe facebook și de susținere pentru Monica, a făcut luni tristul anunț.
    „Copila noastră a plecat printre îngeri! Să îți fie drumul lin, puiule drag … nu știu ce să scriu în astfel de momente, nu știu unde e divinitatea acum, nu știu cum arată speranța, nu știuuuu… Monica s-a stins din viață la 12:30, pui drag, nu am cuvinte pentru tine, pentru fratele tău, pentru părinții tăi… să găsești liniștea acolo sus :((( #odihinăveșnicăMonica”
    La începutul lunii aprilie, Monica, elevă a liceului din Vidra, a fost bătută cu bestialitate de un bărbat, din aceeași localitate. Tânăra, de 19 ani, a fost adusă în comă la spitalul din comună de iubitul său, un bărbat în vârstă de 31 de ani, tot el fiind și cel cel care, pe fondul unui acces de gelozie, a bătut-o. Medicilor le-a fost greu să-și dea seama dacă fata, care avea chipul transfigurat în urma multiplelor lovituri primite, era aceeași persoană cu cea din buletin. Personalul medical a alertat imediat organele de poliție și a transferat-o apoi pe tânără la Spitalul Județean de Urgență Focșani. În urma investigațiilor medicale și a analizei CT, s-a descoperit că tânăra a suferit leziuni cerebrale grave și a fost transferată de urgență la Galați.     Imediat după comiterea faptei, agresorul a fost arestat. Din verificări, dar și din declarațiile sale, a rezultat că fata, în vârstă de 18 ani, ar fi ajuns acasă la el cu puțin timp înainte de a fi snopită în bătaie. Seara, prietenul ei ar fi sunat-o și i-ar fi propus să se întâlnească. Fata l-ar fi refuzat, spunându-i acestuia că nu poate pentru că nu o lasă părinții ei. Bărbatul s-ar fi plimbat prin comună aproape toată noaptea, iar în jurul orei 3.00, pe când se afla în apropierea locuinței fetei, ar fi văzut-o pe aceasta îndreptându-se către casă. El ar fi abordat-o și i-ar fi propus să meargă cu el pentru a sta de vorbă, lucru care s-a și întâmplat, cei doi ajungând la locuința bărbatului.
        Aici, el a luat-o pe prietena sa la bătaie, lovind-o cu pumnii și picioarele și posibil și cu alte obiecte. Apoi, a lăsat-o pe fată să zacă câteva ore, până în dimineața zilei de 2 aprilie a.c., atunci când tânăra a fost văzută de mama agresorului. Femeia s-a panicat, întrucât fata abia mai respira și și-a îndemnat fiul să o ducă la spital. Astfel, el a urcat-o pe prietena sa în mașină și a dus-o la spitalul din Vidra, acest lucru întâmplându-se în jurul orei 8.00. Deși inițial ar fi vrut să fugă, conștientizând gravitatea faptei, tânărul a mers la poliția din Vidra și le-a povestit oamenilor legii ce a făcut.
În spitalul de la Galați, aproape de bărbatul care a omorât-o în bătaie

    Monica a împlinit 19 ani în luna aprilie, în timp ce se afla în comă, pe un pat de spital. Ea fusese transferată la Spitalul de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați – Neurochirurgie, unde fost supusă la două intervenții chirurgicale. Medicii au fost însă tot timpul rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Părinții, fratele său și toți cei care au auzit despre tragica sa poveste, nu au încetat să spere că Monica va deschide ochii și-i va îmbrățișa pe cei care s-au rugat pentru ea. Pe perioada spitalizării, Monica s-a mai aflat încă o dată în apropierea bărbatului care a omorât-o în bătaie, după ce acesta a fost scos din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și dus la Spitalul Județean de Urgență Galați pentru o intervenție chirurgicală la rinichi.
     Luni, 2 aprilie, Monica a fost adusă în stare deosbit de gravă, cu chipul desfigurat în urma loviturilor primite, la Spitalul din Vidra. Ieri, tot într-o zi de luni, Monica s-a cufundat în somnul veșnic, acolo unde nu va mai cunoaște suferința și chinurile acestei lumi. Au fost o lună și o săptămână de agonie pentru Monica și pentru familia sa. O lună în care s-au dus campanii de strângere de fonduri, o perioadă în care toți ne-am dorit o minune. Solidari cu suferința Monicăi, profesori și elevi ai liceului din comună au mărșăluit pe străzi împotriva violenței. Toate acestea nu mai au putut-o aduce însă pe Monica înapoi.
     Primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie, spune că primăria va ajuta familia pentru înmormântarea Monicăi și că nu-i va lăsa singuri pe părinții fetei, în acest necaz care s-a abătut asupra lor.
    Pe rețelele de socializare au curs sute de mesaje de condoleanțe, după primirea veștii că Monica a plecat la îngeri. „Te știu de când erai abia născută, te-am ținut în brațe și te-am liniștit atunci când plângeai. Ce să mai pot spune?? Nu pot să cred că viața ta s-a oprit aici. Câte lucruri frumoase ai fi putut realiza, câtă bucurie ar fi putut primi sufletul tău prin tot ceea ce ai fi putut face… Drum lin către îngeri Monica… De acolo de sus veghează asupra familei tale și a celor ce astăzi te plâng sincer!!!”, „Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna,suflet minunat! Mare durere ai lăsat în urma ta…. Să-ți fie țărâna ușoară! Nu te vom uita niciodată,îngerule! Rămas bun,draga mea!”, sunt mesaje postate pe contul de facebook al fetei.

Cel care a omorât-o pe Monica este în arest

    Ionuț A., tânărul de 31 de ani, din comuna Vidra, care a omorât-o pe Monica, este în arest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut instanței prelungirea măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile, solicitare care a fost aprobată de judecători. Bărbatul este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor, dar acum, odată cu moartea Monicăi, se va schimba încadrarea juridică a faptei.

    Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

#dreptatepentruMonica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?