Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

17 hectare teren de la MApN pentru NOUL SPITAL JUDEȚEAN


    Consiliul Județean va dezbate, astăzi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind transmiterea solicitării de trecere din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean, a unei suprafețe de 17 hectare teren, în vederea întregirii suprafeței necesare construirii noului spital județean. Decizia vine după ce președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a demarat procedurile privind construirea unui nou spital județean. Investiția urmează să fie realizată cu finanțare de la Banca Mondială și va fi dotată cu toată aparatura și utilitățile necesare unui spital modern, de ultimă generație. Spitalul ar urma să fie dotat și cu un heliport pentru preluarea cazurilor de urgență rapidă. „Consiliul Județean Vrancea prin Hotărârea nr. 19/15 februarie 2018 a inventariat în domeniul public al județului Vrancea o suprafață de teren de 6,2 ha, situată în municipiul Focșani, T80, P424/1, în vederea construirii Spitalului Județean cu surse de finanțare externă. Dat fiind configurația amplasamentului, căile de acces și necesitatea desfășurării în condiții de maximă accesibilitate a viitorului spital, inclusiv construirea unui heliport, este necesară completarea suprafeței construirii acestui obiectiv cu o suprafață de teren înscrisă în CF nr. 57026, nr. 59006, nr.55305, în imediată vecinătate, identificată la OCPI Vrancea că aparținând unităților militare”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, la sfîrșitul lunii ianuarie a.c., solicitarea de trecere a suprafeței de 62000 mp teren situat în extravilanul Municipiului Focșani, din domeniul public al municipiului Focsani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii noului Spital Județean. Mai mult, acest teren a fost declarat bun de interes județean. Contactat de reporterii noștri, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat: „Este o certitudine faptul că vom construi un spital județean nou și, în acest sens am luat toate măsurile care se impun pentru a construi și dota la standarde moderne noul spital. Cetățenii județului Vrancea merită un spital nou mai ales că actualul spital este unul foarte vechi”.
    Într-un comunicat remis presei se arată că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a făcut demersuri susținute în ultimii ani pentru identificarea unei soluții viabile și a unei surse de finanțare pentru construirea unui nou spital județean, în care pacienții să beneficieze de condiții moderne de tratament. Mai mult, Consiliul Județean Vrancea a condiționat în ultimii ani preluarea managementului celor trei spitale din județ, respectiv Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni și Spitalul Comunal Vidra, întrucât nu erau reabilitate și modernizate, finanțarea acestora fiind incertă. În acest context, în urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Vrancea cu fostul premier Mihai Tudose și reprezentanți ai Băncii Mondiale, s-a ajuns la soluția construirii de la zero a unui nou spital județean, care să fie deservit și de un heliport, la cele mai înalte standarde de calitate. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, am făcut demersuri repetate pentru identificarea unor surse de finanțare pentru construirea unui imobil nou, cu această destinație. La acest moment a fost identificată sursa de finanțare necesară construirii unui spital județean la standarde moderne de funcționalitate și calitate, în care să se desfășoare activități spitalicești/medicale și servicii conexe, inclusiv posibilitatea construirii unui heliport, care să deservească instituția spitalicească”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, semnată de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?