Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Încep evaluările naționale pentru elevii din clasele primare și gimnaziu


Potrivit calendarului evaluărilor naționale, stabilit de Ministerul Educației Naționale, primii elevi care vor intra în febra testelor sunt cei de clasa a II-a. Aceștia vor fi testastați în perioada 7-10 mai la limba și literatura română și la  matematică. La doar o săptămână distanță, urmează Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a, care este programată în intervalul 15 – 17 mai. Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc pe 23 și 24 mai, iar Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a, notele fiind necesare pentru repartizarea la un liceu cât mai bun, va avea loc între 11 și 14 iunie.
Menționăm faptul că Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a reprezintă un prim examen din viața micilor școlari, de aceea el trebuie tratat cu mare atenție atât de către elevi, cât și de părinți și profesori. Elevii vor susține prima probă la limba și literatura română și ultima probă la matematică.  Cât privește testările de la finalul clasei al VI-a, acestea sunt interdisciplinare. Testul de limbă și comunicare cuprinde Limba și literatura română și Limba modernă, iar testul de Matematică și Științe cuprinde Matematică, Fizică și Biologie.
Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a este mai elaborată, aceasta urmând să debuteze pe 11 iunie cu proba scrisa la Limba și Literatura Română. Urmează Matematica pe 13 iunie și Limba și literatura materna pe 14 iunie. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 19 iunie. Imediat, în aceeași zi se pot depune și contestații. Înscrierile pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 – 8 iunie. Amintim faptul că anul școlar pentru elevii de clasa a VIII-a se va finaliza pe 8 iunie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?