Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Mașină de pompieri, donată primăriei Vintileasca de Fundația PEP Heesch din Olanda


    O delegație a Fundației PEP Heesch din Olanda, parteneră de 11 ani cu Filiala de Cruce Roșie Vrancea, a donat, vineri, o mașină de pompieri primăriei Vintileasca. Mașina este perfect funcțională și este dotată cu toată logistica necesară pentru intervenții. Delegația, formată din patru membri ai Asociației și patru reprezentanți ai Unității de pompieri din orașul Heesch-Olanda, a fost primită cu pâine și sare de autoritățile locale din Vintileasca, în semn de apreciere pentru acest gest. Alături de olandezi s-a aflat și o delegație a Crucii Roșii Vrancea condusă de președinta filialei vrâncene, Rodica Davidean. Mașina de pompieri era unul din cele mai dorite echipamente de intervenție dată fiind distanța mare dintre această localitate și municipiul Focșani, dar și faptul că este oarecum o comună izolată, Vintileasca fiind o comună de munte, cu o singură cale de acces pe care se află peste 14 alunecări de teren active, ceea ce îngreunează și mai mult intervenția pompierilor. Mai trebuie știut că din cauza distanței dar și a formelor de relief, zona fiind de deal și de munte, la incendiile ce au loc în localitățile de pe Valea Râmnicului se intervine cu pompieri de la ISU Rîmnicu Sărat, județul Buzău.
    Primarul comunei Vintileasca, Gergel Spătaru le-a mulțumit Fundației PEP Heesch din Olanda și reprezentanților Crucii Roșii Vrancea pentru sprijinul acordat pentru a intra în posesia mașinii de pompieri și a declarat că era imperios necesar ca această comunitate izolată să aibă un astfel de echipament pentru intervenții. „Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibil acest moment important pentru comunitatea noastră care a intrat de azi (vineri-n.r.) în posesia unei mașini de pompieri complet funcțională și utilată. Era absolut necesar ca să avem o astfel de mașină deoarece în cazuri de urgență, intervenția popmpierilor se face greoi de la 60 de kilometri distanță, iar de cele mai multe ori, până la sosirea pompierilor, locuințele sau anexele gospodărești afectate de incendii au ars în totalitate, mai ales că majoritatea sunt făcute din lemn”, a precizat primarul Georgel Spătaru.
    O mașină de pompieri asemănătoare a fost donată joi și Primăriei Gugești. Cele două primării au participat cu o mică contribuție, pentru ca aceste mașini de pompieri, atât de necesare comunităților lor, să ajungă acolo. Sâmbătă, delegația va vizita toate proiectele Filialei de Cruce Roșie Vrancea, pe care de-a lungul timpului le-a susținut și sprijinit. Această Asociație, veche prietenă și parteneră a instituției de caritate vrâncene, organizează anual și câte un transport umanitar destinat rezidenților Crucii Roșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?