Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Pronunțarea în dosarul în care Cristea cere anularea primului ordin de demitere din funcția de inspector școlar general, amânată


Magistrații Curții de Apel Galați nu au luat o decizie nici la termenul de ieri, în dosarul în care fostul inspector școlar general, profesorul Dorin Cristea, a cerut anularea ordinului prin care a fost demis din funcție la începutul lunii septembrie a anului trecut. Pronunțarea în dosar a fost amânată pentru data de 26 aprilie, după cum ne-au spus reprezentanții Curții de Apel Galați.
După ce a fost demis din funcție, ca urmare a unor nereguli constatate de reprezentanți ai Ministerului Educației, profesorul Cristea a dechis două procese, unul prin care solicita repunerea în funcție, care a avut termen ieri, și un altul, în care a cerut suspendarea executării ordinului până la soluționarea dosarului pe fond, în acest dosar având câștig de cauză. Acest lucru a făcut ca Dorin Cristea să revină în fruntea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, unde a rămas până după Paște, când a fost demis din nou, după ce anterior a obținut calificativul „nesatisfăcător”.
El a deschis un dosar și în acest caz. Astfel, pe data de 30 martie a.c, pe rolul Curții de Apel Galați a fost înregistrat un dosar ce are ca obiect „anulare act administrativ”, Dorin Cristea având calitatea de reclamant, iar Ministerul Educației Naționale pe cea de pârât. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. La finele lunii martie a.c., profesorul Dorin Cristea a primit pentru a doua oară calificativul nesatisfăcător la evaluarea făcută de reprezentanții Ministerului Educației Naționale. După acordarea acestui calificativ, în urmă cu aproximativ o săptămână profesorul Dorin Cristea a fost demis pentru a doua oară din funcția de inspector școlar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?