Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

ANCOM: Tarifele pentru portarea numerelor de telefon scad de până la 2,6 ori


Tarifele percepute de operatori pentru portarea numerelor fixe scad de la 7,8 euro la 4,64 euro pentru fiecare număr portat, iar în cazul telefoniei mobile, de la 5,6 euro, la 2,13 euro pe număr portat, conform unei decizii a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
ANCOM a dezbătut și adoptat împreună cu industria, în cadrul ședinței Consiliului Consultativ din data de 19 aprilie 2018, decizia privind scăderea tarifelor percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon. ‘Având în vedere că volumul de numere portate a crescut semnificativ, ANCOM a considerat necesară revizuirea tarifelor pe care furnizorul acceptor le datorează furnizorului donor pentru fiecare număr portat. Ne așteptăm ca reducerea costurilor implicate de procesul de portare a unui număr de telefon să se vadă atât în creșterea numărului de utilizatori care aleg să se porteze, dar și în ofertele furnizorilor’, a declarat Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.
Astfel, tariful pentru portarea numerelor geografice, a numerelor independente de locație și a numerelor nongeografice, altele decât cele destinate furnizării de servicii de comunicații electronice la puncte mobile a fost stabilit la valoarea de 4,64 euro pentru fiecare număr portat, acesta fiind redus de la 7,8 euro. „Nivelul acestui tarif a fost determinat pe baza analizei comparative (benchmark), ca medie a tarifelor de portare a numerelor la nivel de gros practicate în Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Irlanda, Letonia, Macedonia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Spania și Turcia, ponderate cu numărul de linii active de telefonie la puncte fixe la data de 1 iulie 2017”, se arată într-un comunicat al ANCOM remis joi.
Tariful pentru portarea numerelor nongeografice destinate furnizării de servicii de comunicații electronice la puncte mobile a fost stabilit la valoarea de 2,13 euro pentru fiecare număr portat, acesta fiind redus de la 5,6 euro. Nivelul acestui tarif a fost determinat pe baza analizei comparative (benchmark), ca medie a tarifelor de portare a numerelor la nivel de gros practicate în Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Grecia, Irlanda, Letonia, Macedonia, Malta, Portugalia, Serbia, Slovacia și Turcia, ponderate cu numărul de SIM-uri active la data de 1 iulie 2017.
Nivelul maxim al tarifelor de portare a fost stabilit de ANCOM prin metoda analizei comparative (benchmark), pe baza informațiilor colectate de la 31 din cele 37 de state membre ale Grupului Reglementatorilor Independenți (IRG).

Continuare pe https://bit.ly/2qMRmZ0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?