Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Plantare de puieți de salcâm, stejar și glădiță în comuna Chiojdeni


Școala Gimnazială Chiojdeni a organizat, ieri, o acțiune de plantare de puieți de salcâm, stejar și glădiță. Acțiunea a fost derulată în parteneriat cu Ocolul Silvic Privat Chiojdeni și cu Primăria Chiojdeni.
Conform datelor furnizate de profesorul Emil Lazăr, 27 de elevi, însoțiți de 3 cadre didactice, un reprezentant al Ocolului Silvic, cu sprijinul direct al primarului Constantin Grigore și al viceprimarului Adrian Tănase, au derulat această acțiune. S-a adăugat, astfel, încă o activitate de protejare a mediului la șiragul voluntariatului, derulat de-a lungul anilor în comuna Chiojdeni.
Puieții au fost plantați într-o zonă cu alunecare de teren, având scopul de a opri, în timp, evenimente viitoare de acest gen și care afectează deja drumul național DN2N. „Anul acesta am ales să plantăm pe o alunecare de teren de la marginea satului Tulburea, care amenință să afecteze drumul național care străbate comuna, iar activitatea s-a derulat parcă cu mai mult aplomb decât în anii precedenți, cu toții fiind mai conștienți de necesitatea unor astfel de intervenții, după alunecările masive de teren care au afectat comuna anul acesta. Știm că, datorită configurației terenului din zona noastră, ceea ce facem noi este puțin, în comparație cu numărul mare de terenuri degradate de eroziune, a căror stabilizare ar necesita eforturi care ne depășesc, dar au trecut destui ani de când, în fiecare primăvară, derulăm această activitate de „pansare” a terenurilor afectate, încât rezultatele perseverenței noastre devin tot mai vizibile, fapt ce ne demonstrează că suntem o parte din soluția acestei probleme” a transmis profesorul Emil Lazăr.
Prin această acțiune s-a dovedit că elevii sunt educați să respecte natura și, de asemenea, sunt învățați că prin puterea exemplului se poate schimba în bine locul în care trăim! „Încheiem, astfel, o nouă lecție din cele menite a ne educa elevii și pe noi înșine, în spiritul respectului pentru natură, cu speranța că exemplul nostru va convinge că stă în puterea noastră, a tuturor, să ne modelăm locul în care trăim”, a adăugat profesorul Emil Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?