Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Descinderi DNA într-un dosar ce-l vizează pe secretarul general al PNL Focșani, Gabriel Bărculescu


    Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat mai multe percheziții, ieri, într-un dosar care l-ar viza, printre alții, și pe Gabriel Bărculescu, șeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Vrancea, secretar general al PNL Focșani. Perchezițiile au fost efectuate atât în Focșani, cât și în alte locații din județ, procurorii ridicând mai multe documente și bunuri, ce ar putea fi folosite ca probe în dosar. În total, în județul nostru s-au făcut 17 percheziții, potrivit DNA, două dintre acestea fiind la sediul unor instituții publice, iar restul la sedii de societăți și la domiciliile mai multor persoane. 
    Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții biroului de presă al DNA, dosarul vizează infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate acestora, fapte ce ar fi fost comise pe parcursul a aproximativ doi ani, respectiv în perioada 2016-2018. Infracțiunile ar avea legătură cu fondurile europene. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2016-2018. În cursul zilei de 17 aprilie 2018, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate pe raza județului Vrancea, din care 2 erau sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un răspuns al DNA, la solicitarea reporterilor Monitorul de Vrancea.
    Potrivit unor surse, perchezițiile s-ar fi făcut în Focșani, la Èšifești, dar și la un afacerist din Bolotești. De asemenea, potrivit surselor noastre, la Bolotești, procurorii DNA au ajuns și la sediul primăriei, de unde au cerut pentru verificări mai multe contracte de arendă. Reporterii „Monitorul de Vrancea” au încercat să ia legătura cu șeful OJFIR, Gabriel Bărculescu, dar acesta nu a răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?