Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bihor: Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat dintr-un punct de lucru


Un deținut din Penitenciarul Oradea, condamnat pentru furt, a evadatl vineri, de la un punct de lucru din afara penitenciarului, au anunțat reprezentanții unității de detenție, printr-un comunicat.
Potrivit sursei, bărbatul în vârstă de 32 de ani, pe nume Felegyhazi Sandor, a fugit vineri, în jurul orei 13,00, dintr-un punct de lucru din Oradea, într-o zonă de igienizare a spațiilor verzi. „Era într-un grup de opt deținuți, sub supraveghere și curățau spațiile verzi în zona unui complex comercial. Pentru că a început să plouă, în jurul prânzului, aceștia s-au adăpostit într-o clădire dezafectată din zonă. La numărarea deținuților, însă, agentul care îi supraveghea a constatat că Felegyhazi lipsește și și-a alertat colegii”, a precizat purtătorul de cuvânt Adina Bârda.
Deținutul evadat executa o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru furt calificat și avea antecedente penale. La finalul acestui an, Sandor ar fi putut fi eliberat condiționat din închisoare. Acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative cu supraveghere. Conducerea instituției a luat mai multe măsuri specifice, fiind blocate căile de acces pe posibilele direcții de deplasare și au fost trimise echipe de căutare formate din personalul Penitenciarului și se cooperează cu Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei  Bihor și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.
Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.
Deținutul era îmbrăcat cu o pereche de blugi de culoare neagră, bluză tip camuflaj, fără fermoar, încălțăminte sport de culoare neagră.Ca semnalmente, bărbatul are o statură atletică, păr negru, față ovală, ten măsliniu, frunte lată, sprâncene arcuite, ochi căprui, nas drept, gura mică. Pentru orice informație cu privire la deținutul din fotografie, populația este solicitată să formeze numărul unic de urgențe 112 sau Penitenciarul Oradea la numerele de telefon: 0259/419881, 0259/419882.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?