Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Naomi Campbell îndeamnă revista Vogue să lanseze o ediţie africană


Top-modelul britanic Naomi Campbell a declarat că editorii revistei Vogue ar trebui să lanseze o ediție africană pentru a recunoaște astfel contribuția deosebită adusă de modelele provenind de pe acest continent industriei modei, criticată adeseori pentru lipsa sa de diversitate, informează Reuters duminică.
Naomi Campbell, care a vizitat capitala comercială a Nigeriei, Lagos, și a urcat pe podiumul de defilare la Arise Fashion Week, duminică, a spus că în industria modei este nevoie de o mai bună reprezentare a continentului african. „Ar trebui să existe Vogue Africa. Tocmai s-a lansat Vogue Arabia – ar fi următoarea etapă necesară. Trebuie să fie așa!”, a declarat celebrul model britanic pentru Reuters, referindu-se la o ediție a revistei Vogue, lansată în 2017, care se adresează cititorilor din Orientul Mijlociu. „Africa nu a avut niciodată șansa de a fi reprezentată pe plan mondial, pentru ca materialele sale, creațiile sale și tiparele sale să fie acceptate pe o platformă globală… nu ar trebui să fie așa”, a mai spus Naomi Campbell.
Reprezentanții Conde Nast International, grupul editorial care publică revistele din seria Vogue, nu au comentat deocamdată declarațiile modelului britanic. Industria modei a fost criticată în ultimii ani din cauza faptului că cele mai multe dintre modelele folosite de designerii cunoscuți și de casele de modă majore sunt caucaziene. „Oamenii au ajuns să înțeleagă faptul că nu culoarea pielii definește dacă poți sau nu poți să faci această muncă”, a declarat Naomi Campbell, adăugând că a remarcat totuși câteva semnale care o fac să creadă că industria modei începe să devină mai diversificată, odată cu numirea lui Edward Enninful în funcția de redactor-șef al revistei British Vogue, în aprilie 2017.
Edward Enninful, născut în Ghana, este primul editor-șef de culoare din istoria de 100 de ani a acestei publicații și, de asemenea, primul bărbat care deține această funcție. Săptămâna trecută, brandul Louis Vuitton, cel mai dinamic brand din structura grupului francez LVMH, a anunțat că l-a angajat pe Virgil Abloh, un designer american de origine ghaneză, pentru a coordona viitoarele colecții masculine al brandului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?