Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Procesiune de Florii în municipiul Focșani; jandarmii asigură ordinea publică


Aproximativ 70 jandarmi, 15 polițiști, 10 pompieri și 5 polițiști locali  vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la Procesiunea de Florii organizată de către Arhiepiscopia Buzaului și Vrancei.
    Această  procesiune de Florii va avea două puncte de plecare: Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe B-dul Independenței, la ora 17:00, și Biserica Åžtefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud, la ora 16:30. Ulterior persoanele vor porni în procesiune până la biserica Sf. Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.
La Biserica din Piața Unirii, slujba se va desfășura între 18.00 – 20.30 cu participarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și trecerea credincioșilor pe la moaștele Sf. Nectarie. Pentru buna desfășurare a acestor activități, Jandarmeria Vrancea coordonează în sistem integrat activitățile specifice de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități, precum și pe străzile adiacente.
Jandarmeria Vrancea reamintește că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, este interzisă și constituie infracțiune conform Codului Penal, participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea face următoarele recomandări:
• participanții să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
• să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situații care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
• să evite implicarea în conflicte de orice natură;
• să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase;
• conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor rutieri;
• părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;
– facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfășurării manifestărilor, fără respectarea condițiilor legale;
De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.
Vă asigurăm că Jandarmeria își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.

Maior Petrea George, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?