Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Spărgătorii de locuințe, cu un prejudiciu de 100.000 euro, vor în libertate


    Persoanele arestate preventiv în dosarul spargerilor de locuințe, cu un prejudiciu de 100.000 euro, au contestat măsura. Ieri, judecătorii de la Tribunalul Vrancea au respins contestațiile formulate de trei dintre cei patru bărbați arestați. decizia este definitivă. „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații: O(…) VASILE ADI, B(…) IONUÅ¢, și I(…) POMPILIU GABRIEL, aflați în prezent în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Vrancea, împotriva Încheierii judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Focșani din 26.03.2018 (…) pe care o menține. (…) obligă fiecare contestator la câte 50 lei cheltuieli judiciare către stat. (…) Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 29.03.2018”, este decizia Tribunalului Vrancea.
    Reamintim că, lunea trecută, patru persoane au primit mandate de arestare preventivă într-un dosar de furt, iar alte două au fost puse sub control judiciar. Anterior arestării celor patru, polițiștii de la Poliția Municipiului Focșani – Biroul de Investigații Criminale au făcut 11 percheziții în Focșani, Slobozia Ciorăști și Mîndrești, în timpul acestora fiind găsite bunuri susceptibile de a fi furate din imobilele sparte. La percheziții s-au găsit bijuterii, telefoane mobile, parfumuri, ceasuri, scule și unelte electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi folosite la comiterea infracțiunilor. Totodată, a fost găsită o armă neletală (pistol cu gaze) și șase cartușe susceptibile de a proveni din comiterea unei infracțiuni de furt din locuință, faptă comisă pe raza municipiului Focșani, în 2016. Persoanele săltate duminică de anchetatori sunt bănuite că au dat cel puțin cinci spargeri, iar prejudiciul a fost estimat la 100.000 euro. Spargerile au fost date în Focșani, Mărășești și Mândrești. Anchetatorii au stabilit că bunurile sustrase erau vândute către alte persoane sau folosite în interes personal, în funcție de nevoile fiecăruia dintre hoți. Doi dintre suspecți sunt bănuiți și că au golit rezervorul unui tir parcat pe marginea E85, sustrăgând 500 litri motorină.
    Inculpații, cel puțin unii dintre ei, sunt clienți vechi ai polițiștilor. Doi dintre ei, tată și fiu, au mai avut probleme cu legea pentru același gen de fapte. În 2013, fiul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Anchetatorii au precizat în rechizitoriu că a sustras bani dintr-o mașină, după ce a spart-o, apoi a furat motorină din mai multe autotrenuri, dar și vaci dintr-un alt județ. În sarcina tatălui său s-au reținut atunci 12 fapte de furt, fiind vorba de furt de motorină din rezervoarele a peste 10 tiruri, dar și de furtul vacilor, faptă comisă împreună cu fiul. Ei au mai avut probleme cu legea și anterior comiterii acestor fapte, dar și după aceea. Fiul, împreună cu un alt inculpat, din dosarul de acum, au mai făcut obiectul unei anchete a polițiștilor de la Focșani.
     Un alt bărbat arestat acum are și el un cazier impresionant. Mai mult, într-un alt dosar, el se afla sub control judiciar. Bărbatul a mai fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt, dar și pentru viol și alte fapte comise cu violență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?