Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Elevi de la LPS Focșani, la discuții cu profesori de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău


    La Liceul cu Program Sportiv Focșani, unitate școlară cu foarte bune rezultate la examenele de bacalaureat și la admiterea absolvenților la facultăți de profil, a avut loc, pe 28 martie, o întâlnire a elevilor din clasa a XII-a cu cadre didactice ale Universității Vasile Alexandri Bacău. Universitatea băcăuană are 57 de ani de experiență în învățământul superior, fiind acreditată, atât pe plan național, de către Agenția Română de asigurare a Calității în Învățământul Superior, cât și pe plan internațional, de către European University Association, prin Institutional Evaluation Programme. Oferta educațională a celor 5 facultăți – Inginerie, Litere, Åžtiințe, Åžtiințe Economice, Åžtiințe ale Sportului, Mișcării și Sănătății, însumează 37 de programe de studii universitare de licență, 38 de master și 2 de doctorat.
     Elevii de la LPS Focșani au dorit să afle de la oaspeții lor mai multe informații despre cum pot deveni studenți ai universității și ce li se poate oferi în anii studenției ca posibilități de pregătire. Au aflat că admiterea variază ca metodologie de la o facultate la alta, dar se păstrează concursul de dosare la toate facultățile, în funcție de mediile de bacalaureat și de proba de specialitate de la acest domeniu. La Inginerie, Åžtiințe și Åžtiințe Economice vor fi concursuri de dosare pe bază de eseu motivațional, la Litere probe de competențe, iar la Facultatea de Åžtiințe ale Sportului, Mișcării și Sănătății probe de aptitudini. Toate programele universitare de licență pot fi continuate prin programe universitare de master în același domeniu sau în domenii conexe acreditate. 

Candidații focșăneni la studenție au mai aflat și oportunitățile pe care le au în a se forma la universitatea băcăuană în vederea inserției pe piața forței de muncă în zona centrală a Moldovei. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău poate asigura, pe o durată de cel puțin un semestru, peste 150 de mobilități ERASMUS+ pentru studenți, plătite din fonduri europene, burse de studii, stagii de practică și internship, tabere studențești, acumularea de experiență prin practică la postul de radio studențesc UNSR Bacău și postul Academic TV, activități extra-curriculare realizate de Liga studențească.
    Pentru a veni în sprijinul elevilor, universitatea organizează cursuri de pregătire pentru bacalaureat, iar prin Asociația Liga Studenților le oferă posibilitatea să participe la activități de tipul Student pentru 3 zile (3-5 aprilie 2018) și Ziua Porților Deschise (18 aprilie 2018).
    Informații complete despre Admiterea 2018 pot fi găsite pe site-ul www.admitere.ub.ro.
    Profesorul Universitar doctor Alexandru Acsinte, de la universitatea băcăuană,  specializat în handbal și fiziologia sportului de performanță și care asigură pregătirea fizică a handbaliștilor de la CSM Focșani 2007, mi-a spus că Universitatea Vasile Alecsandri are, prin cadrele sale didactice, frecvente întâlniri cu viitorii studenți și că mai mulți dintre handbaliștii și fotbaliștii de la CSM Focșani 2007 urmează cursurile universității ca studenți ori masteranzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?