Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cynthia Nixon susţine că are dreptul să candideze pentru funcţia de guvernatoare a New York-ului, deși e o celebritate


Vedeta din serialul „Sex And The City” Cynthia Nixon a declarat că a fi „necalificat” este un atu în politică și și-a apărat dreptul de a candida la funcția de guvernatoare de New York, relatează Press Association. Actrița și activista liberală și-a anunțat candidatura pentru această funcție săptămâna trecută, ea urmând să candideze împotriva actualului guvernator, Andrew Cuomo, oponentul ei din Partidul democrat.
Cynthia Nixon, care este cel mai cunoscută pentru rolul Miranda Hobbes din serialul „Sex And The City”, a cărui acțiune se desfășoară în New York, și-a apărat poziția de „celebritate” care candidează pentru un rol politic și s-a comparat cu Andrew Cuomo, al cărui tată a fost și el guvernator al orașului. „Andrew Cuomo este o celebritate politician pentru că este fiul lui Mario Cuomo”, a declarat ea la sfârșitul săptămânii trecute pentru revista americană Glamour. „El este într-o familie de celebrități politice, iar eu într-una de actori celebri. Åži el era o celebritate când a candidat. Dar nu știu ce să zic. Mie mi se pare că discuția asta despre celebritate este o distragere a atenției”, a adăugat actrița.
Cynthia Nixon, în vârstă de 51 de ani, a elogiat eforturile adolescenților din Parkland, Florida, care acum militează pentru un control mai strict al regimului armelor după atacul armat de la Liceul Marjory Stoneman Douglas, soldat cu 17 morți. „Oricui îmi spune ‘Ce te recomandă? Ce drept ai să candidezi? Ești necalificată’ le spun să se uite de cât timp guvernul nostru spune că trebuie să facem ceva despre violența armată”, a afirmat ea. „Iar acești adolescenți au răsturnat dezbaterea despre violența armată. Se vorbește mult despre cei care provin din exterior, dar uneori puțină naivitate este exact lucrul de care e nevoie”, a mai spus actrița. „Când sistemul este blazat, toată lumea spune ‘Păi da, așa stau lucrurile’. Este nevoie de cineva care să vină și să spună ‘De ce? De ce stau așa lucrurile?’ Nu încerca să-mi spui că nu am dreptul să spun ‘vreau să fiu guvernatoare pentru că în opinia mea faci o treabă foarte proastă’. Nimeni nu vorbește despre lucrurile pe care nu le faci așa că o voi face eu”, a mai spus Nixon.
Actrița și-a anunțat candidatura săptămâna trecută și a spus că prioritățile sale vor fi asigurările de sănătate, sistemul de metrou deficitar și încetarea detențiilor în masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?