Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cadrele didactice vor primi vouchere de vacanță în aprilie sau cel târziu în noiembrie


Voucherele de vacanță, de care vor beneficia anul acesta bugetarii, și implicit cadrele didactice, vor ajunge la dascăli începând din luna aprilie, până pe 30 noiembrie, după cum anunță reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea. Precizăm că Metodologia de acordare a acestor tichete este concepută și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Din acel moment, unitățile școlare solicită sumele necesare de la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), care cere bani de la forul superior, respectiv Ministerul Educației Naționale. Tichetele de vacanță vor avea o valoare maximă de 1.450 de lei. Ceea ce trebuie să știe dascălii este faptul că aceste tichete sunt valabile doar pe teritoriul României și doar pentru titular, ele nefiind transmisibile.
Achiziționarea de servicii turistice se va face de la unitățile afiliate, conform unei liste pe care Ministerul Turismului o va publica pe site-ul propriu. Un alt aspect important este acela că aceste tichete vor putea fi folosite de mai multe ori. Concret, dacă cineva are vouchere de vacanță în valoare maximă de 1.450 de lei și alege să meargă într-o mini vacanță de 3 zile, poate cheltui 1000 de lei, să spunem, iar diferența să o folosească pentru o dată ulterioară. „Avantajul lor este că pot fi folosite fracționar în mai multe perioade”, ne-a spus Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea.
„În urma demersurilor făcute de federațiile reprezentative din învățământ, în cadrul unei comisii tehnice din Ministerul Educației Naționale au fost purtate discuții privind acordarea voucherelor de vacanță și au fost aduse modificări ordinului privind acordarea acestor tichete valorice. În perioada imediat următoare va fi aprobat, în cadrul unei comisii de dialog social, ordinul privind aprobarea normelor metodologice de acordarea a voucherelor de vacanță. Astfel, angajații din sistemul de învățământ vor primi, începând din cel de al doilea trimestru, tichete valorice de 50 și 100 de lei. Acestea vor fi achiziționate de conducerea unităților de învățământ împreună cu sindicatele. Tichetele de vacanță vor fi acordate proporțional cu perioada lucrată, respectiv timpul de muncă. Valoarea maximă a tichetelor, de care beneficiază un angajat, este de 1.450 de lei, sumă impozabilă. Voucherele vor fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018”, se arată într-un comunicat al FSLI.
În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii își au funcția de bază sau, după caz, de fiecare angajator, proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Pentru unitățile din domeniul bugetar, voucherele de vacanță se vor acorda în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?