Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: La Londra, câinii își pot însoţi stăpânii în sala de cinema


Lanțul de cinematografe londoneze Picturehouse le permite câinilor să-și însoțească stăpânii în sala de cinema cu ocazia avanpremierei peliculei ”Isle of Dogs”, în regia lui Wes Anderson, care va avea loc duminica viitoare la sala din Picadilly, informează AFP. ”Clienții, împreună cu câinii lor dresați, sunt bine-veniți pentru a urmări proiecția în avanpremieră”, explică Picturehouse Central pe site-ul său în cadrul rubricii ”Dog-Friendly”. Atât în West End, cartierul în care se află cele mai multe săli de spectacole din Londra, precum și în alte 14 săli din țară, patrupedele și stăpânii lor pot viziona filmul de animație al cineastului american în care un băiat pleacă în căutarea câinelui său aflat în carantină pe o insulă în urma unei epidemii de gripe canine.
Picturehouse pune la dispoziție recipiente pentru apă și pături de pus pe scaune pentru ca animalele să nu le murdărească, iar nivelul sonor nu este foarte ridicat pentru a nu deranja auzul foarte sensibil al câinilor. Inițiativa a demarat în august și s-a bucurat de un asemenea succes încât se repetă la fiecare șase săptămâni. Potrivit lui Kathryn Smith, managerul unei săli de cinema ”aceste proiecții sunt printre cele mai liniștite (…) Sunt adeseori mult mai binecrescuți decât clienții noștri umani”, a subliniat aceasta, spunând că nu au existat incidente până în prezent.
Porțile cinematografului se deschid mai devreme decât de obicei pentru ca patrupedele să poată adulmeca în voie înainte să se așeze. Filmele sunt alese astfel încât să fie evitate zgomotele puternice și bruște care perturbă spectatorii. Deseori, animalele adorm lângă stăpâni. Unele filme le trezesc însă interesul. Un mare succes l-a avut, potrivit lui Kathryn Smith, ”God’s Own Country”, povestea de dragoste dintre doi păstori în comitatul Yorkshire în care apar numeroși câini și oi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?