Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Galaţi: Cinci bărbaţi cercetaţi penal, după ce au sustras piatră cubică din Situl Arhelogic Barboși


Cinci persoane din Galați s-au ales cu dosar penal după ce au fost surprinse de jandarmi în timp ce sustrăgeau piatră cubică din Situl Arhelogic Barboși, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați.
Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 poliție Galați a observat, în zona Sitului Arheologic Barboși, un grup de cinci bărbați care scoteau pavajul din piatra cubică. „Întrucât situl arheologic este înscris în Lista Monumentelor Istorice a județului Galați, jandarmii au intervenit pentru a se informa cu privire la legalitatea lucrărilor efectuate și astfel au aflat că cei cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 22 ani și 43 ani, angajați ai unei societăți gălățene, nu au autorizație de a efectua lucrări în perimetrul sitului. Totodată, jandarmii au observat că panoul de informare privind prezența sitului arheologic și de restricționare a accesului a fost smuls și distrus. Dat fiind cele constatate, jandarmii au informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Galați și Direcția Județeană pentru Cultură Galați”, se arată în comunicat.
În urma verificărilor și din declarațiile verbale ale bărbaților, jandarmii au stabilit faptul că ei s-au prezentat la sediul firmei unde s-a stabilit ca aceștia să meargă la Tirighina pentru a scoate piatra cubică și a pava curtea interioară a societății. Ajunși la fața locului, bărbații au scos piatra pe care au încărcat-o în trei mașini, iar în timpul pauzei de masă, unul dintre bărbați a scos din pământ panoul de informare pentru a-l lua acasă și a-l folosi în gospodărie. De asemenea, aceștia au declarat că și în urmă cu o zi au încărcat patru mașini cu piatră cubică din perimetrul sitului arheologic. În cauză, jandarmii gălățeni au întocmit actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către polițiști din cadrul IPJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?