Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Doi elevi au găsit un portofel cu 1350 lei și l-au dus la poliție


    Doi elevi de clasa a VIII a, de la Școala gimnazială Homocea, au găsit un portofel cu acte și suma de 1350 lei, în drumul spre școală. Ei s-au prezentat cu bunurile găsite la poliția comunei Homocea. La scurt timp a fost identificată persoana ce a pierdut portofelul și i-au fost restituite bunurile. Felicitări celor 2 elevi și polițiștilor din comuna Homocea!

„Încă o dovadă de spirit civic: doi elevi au predat polițiștilor un portofel pe care l-au găsit pe o stradă din comuna Homocea
La data de 19 martie a.c., în jurul orelor 13.00, doi minori, de 14 ani, elevi ai  Școlii Gimnaziale Homocea s-au prezentat la sediul Postului de Poliție Homocea și au declarat polițiștilor că, în timp ce mergeau către școală, au găsit un portofel ce conținea suma de 1.350 lei și diverse acte de identitate, carduri.
Cei doi elevi au predat polițiștilor portofelul și celelalte bunuri.
Polițiștii au stabilit că proprietara portofelului este o femeie de 31 de ani, din localitate și i-au restituit banii și bunurile.
Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea adresează, în mod public, felicitări celor doi copii care au dat dovadă de spirit civic desăvârșit, fiind un exemplu demn de urmat. 
Potrivit articolului 243 Cod Penal – Însușirea bunului găsit -„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.”
Biroul de presă al IPJ Vrancea, 20 martie 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?