Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Elevii de clasa a VIII-a au aflat, vineri, rezultatele la simularea Evaluării Naționale


Elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise de la Evaluarea Națională, în perioada 5-7 martie, au aflat vineri rezultatele. Trebuie spus faptul că simularea s-a desfășurat în aceleași condiții în care se va desfășura și examenul real, din vară. Subiectele au fost elaborate de specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro și au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor a fost realizată în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii au susținut simularea.
Ca și în anii anteriori, notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. „În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesați”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale. Potrivit aceluiași comunicat, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.
Elevii de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la examenul de Evaluare Naționale, în perioada 4-8 iunie. Pe 11 iunie, absolvenții de clasa VIII-a vor susține examen la limba și literatura română, iar pe 13 iunie la matematică. Rezultatele vor fi cunoscute pe 19 iunie, când se vor depune și eventualele contestații, între orele 14:00 și 19.00. În zilele 20-22 iunie se vor soluționa contestațiile, iar afișarea rezultatelor finale va avea loc pe 23 iunie. Până vor deveni liceeni, absolvenții de clasa a VIII-a vor mai trece prin emoțiile repartizării computerizate, care au loc după ce elevii și părinții acestora vor fi completat și depus cereri cu opțiunile dorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?