Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Deputatul Tîlvăr a reprezentat România la lucrările Adunării Parlamentare a NATO


Deputatul social democrat vrâncean Angel Tîlvăr a reprezentat România la lucrările „Comisiei pentru dimensiunea civilă a securității” din cadrul Adunării Parlamentare a NATO, care au avut loc în perioada 13-15 martie. Deputatul PSD este membru titular al acestui forum pentru dialogul parlamentar internațional, unde legislatorii se întâlnesc regulat pentru a discuta teme de actualitate, a schimba opinii, a înțelege punctele de vedere ale celorlalți. Pe de altă parte, prezența oficialilor NATO la principalele reuniuni ale Adunării Parlamentare a NATO îi ajută pe parlamentari să înțeleagă acțiunile Alianței.
Deputatul Tîlvăr a arătat că, în cadrul acestui eveniment, s-a discutat despre situația drepturilor omului în statele din regiunea Golfului, despre cooperarea dintre Comunitatea euro-atlantică și statele din Golf, precum și despre combaterea terorismului. „Regiunea Golfului, de-a lungul vremii, a fost agitată de tensiuni și frământări. Toate aceste probleme, ținând seama de importanța strategică extraordinară ca furnizor global de energie, dar și a creșterii importanței în ceea ce privește hub-ul financiar și de shipping, nu au cum să nu preocupe comunitatea euro-atlantică, din care face parte și România. Dacă privim regiunea ca centru al lumii islamice, dar și ca zonă aflată în proximitatea unor zone puternic instabile și sfâșiate de conflicte, de violență, este de înțeles atenția pe care NATO o acordă zonei”, ne-a spus deputatul Tîlvăr.
Prin activitățile ei, Adunarea Parlamentară contribuie la transparența politicilor NATO, rapoartele prezentate, dezbaterile, în general toate activitățile Adunării Parlamentare, ajută la înțelegerea politicilor Alianței de către opinia publică. Adunarea Parlamentară NATO are 266 de membri titulari, cu drept de vot, din parlamentele celor 29 de țări membre NATO și 12 delegații asociate, fără drept de vot din state partenere. La reuniuni participă și parlamentari din țări cu statut de observator, precum Japonia și Kazakstan, reprezentanți ai Parlamentului European, ai Adunării Parlamentare a OSCE și ai Adunării Uniunii Europei Occidentale, ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și ai delegațiilor mediteraneene asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?