Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Polițiștii vrânceni au confiscat 65 de produse de panificație


ACŢIUNE PENTRU MENŢINEREA CLIMATULUI DE SIGURANŢĂ PUBLICĂ
PESTE 150 DE SANCÈšIUNI APLICATE PENTRU ILEGALITÄ‚ÈšILE IDENTIFICATE.
    Vineri, 9 martie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au  desfășurat o acțiune pentru menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite de comerț precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.
    La data de 9 martie a.c., în intervalul orar 7.00 – 12.00, polițiștii  Secției 1 Poliție Rurală Golești au organizat o acțiune preventiv – reactivă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite de comerț precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.
    Acțiunea s-a desfășurat pe raza comunelor arondate, respectiv Vînători, Cîmpineanca, Garoafa, Golești, Biliești, Suraia, Milcovul și Gologanu.
    În cadrul acțiunii au fost verificate 115 autovehicule, au fost legitimate 120 de persoane și a fost constatată în flagrant o infracțiune prevăzută de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe, respectiv reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă.
    Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale dintre care 149 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
    Totodată, au fost confiscate 65 de produse de panificație fiind aplicată o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicit. Cinci dintre sancțiuni au fost aplicate conform H.G. nr. 985/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
    De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.
    Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 29.095 lei.
    Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, pe raza întregului județ, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate.

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

    La data de 9 martie a.c., ora 12.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 21 ani,  din județul Galați, în timp ce conducea un ansambu de vehicule, a cărui masă totală maximă autorizată era de 4590 kg. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul deținea  permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv. În cauză a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
    La data de 9 martie a.c., ora 15.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală  3 Vidra au depistat pe DJ 205 D, pe raza localității Spulber, un tânăr, de 18 ani, din comuna Nereju, în timp ce  conducea un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată din data de 14 ianuarie a.c..
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.
    La data de 9 martie a.c., ora  20.10, polițiștii Secției 4 au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Pufesti,  în timp ce conducea un autoturism iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
    La data de 9 martie a.c., ora 23.10, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, din comuna Măicănești, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Odobești iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Biroul de presă al IPJ Vrancea
10 martie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?