Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Viaţa părinţilor în lumea copiilor cu cerințe speciale


Sala de festivități a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Elena Doamna din Focșani a găzduit activitatea „Viața părinților în lumea copiilor cu CES”, din cadrul proiectului educativ „Åžcoala părinților”. Activitatea a avut ca scop sprijinirea dezvoltării socio-educative a copilului și a familiei și a reunit 42 de părinți dornici de a împărtăși experiențe și a identifica cele mai bune metode în creșterea, dezvoltarea și integrarea socială a copiilor cu dizabilități.
Profesorii psihopedagogi Mihaela Balercă și Larisa Nica și-au propus mai multe obiective, printre care: dezvoltarea deprinderilor educative ale părinților, identificarea rolurilor parentale și responsabilizarea părinților, identificarea și derularea unor forme de activități de sprijinire a parteneriatului educațional între școală și familie, profesor – elev și părinte – profesor. Pentru a se crea un cadru emoțional, prietenos și relaxant, întâlnirea a debutat cu „spargerea gheții”, iar tema întâlnirii a fost introdusă printr-o metodă de intercunoaștere „Din fericire/ din nefericire”. Fiecare părinte a avut posibilitatea de a-și exprima gândurile, dorințele, neîmplinirile, folosind cuvinte simple, dar încărcate de emoție: „aici copiii sunt priviți cu respect, ca pe niște copii normali”, „toți copiii sunt egali, beneficiază de cele mai  bune terapii care îi ajută în a fi independenți”, „la școala de unde a venit nu a reușit să învețe mai nimic, dar aici a fost sprijinit permanent și se vede progresul”, „sunt mulțumită că există această  școală”, „copilul meu este fericit aici”.
În urma prezentării PPT-ului „Viața părinților alături de copiii cu CES”,  participanții au avut un schimb de idei interesante, cu mesaje pozitive și mobilizatoare pentru viitor. Au fost completate chestionare de satisfacție în urma activității, fiind făcute o serie de propuneri pentru activitățile viitoare. Conform datelor furnizate de consilierul educativ profesor George Lefter, prezentă la activitate, comisarul de poliție Manolache Monica, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Vrancea, a expus aspecte privind violențele verbale și fizice întâlnite și în rândul copiilor, consumul de droguri și etnobotanice, dar și traficul de persoane.
La final, un grup de elevi de la clasele a VI-a B, a V-a B, a IX-a B, a VIII-a B, a VII-a B au recitat poezii dedicate mamei și le-au dăruit cu dragoste mărțișoare confecționate chiar de ei. Părinții și-au manifestat mulțumirea și încrederea că școala este locul ideal pentru copiii lor, arătându-și încântarea în ceea ce privește sfaturile primite, pe care au spus că le vor pune în practică. Directorul școlii, profesoara Ioana Cherciu, le-a mulțumit părinților pentru participare, pentru încrederea acordată și implicarea în viața școlii, asigurându-i că pot apela oricând la serviciile oferite de școală pentru a-i ajuta pe copii să se integreze mai ușor în societate, pentru o viață normală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?