Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Trump și-a ales directorul de campanie pentru 2020


Președintele american Donald Trump l-a numit marți pe strategul politic Brad Parscale director al viitoarei sale campanii din 2020 la care vizează un al doilea mandat la Casa Albă. Este vorba de un expert în materie de media digitale în vârstă de 42 de ani care a jucat un rol esențial pentru victoria lui Trump din 2016 și în care familia Trump are încredere, transmite Reuters.
Campania lui Trump a precizat într-un comunicat că intenționează să folosească talentul lui Parscale pentru a-i ajuta pe republicani să-și mențină controlul în Congres, la alegerile de la jumătatea mandatului care au loc în noiembrie a.c. Trump, care are 71 de ani, a semnalat deja că are de gând să candideze din nou, depunând o scrisoare de intenție în acest sens la Comisia electorală federală chiar în ziua în care și-a preluat actualul mandat, la 20 ianuarie 2017. Liderul de la Casa Albă evocă de altfel frecvent în discursuri și interviuri victoria sa considerată improbabilă din 2016.
Parscale, care trăiește la San Antonio, în Texas, a fost directorul campaniei digitale a lui Trump în 2016, iar înainte de campanie a avut atribuții în sfera informatică în Organizația Trump. Republicanii se confruntă cu provocarea de a-și menține controlul în Camera Reprezentanților, precum și în Senatul SUA la alegerile din noiembrie. De regulă, partidul aflat la putere la Casa Albă pierde din mandate la primele alegeri care au loc după instalarea unui nou șef de stat.
Într-un discurs rostit vinerea trecută la Conferința conservatorilor pentru acțiune politică, Trump i-a avertizat pe militanți să nu se culce pe o ureche, anul acesta. „Trebuie să ieșim și să luptăm cum nu am mai făcut-o niciodată până acum”, a declarat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?