Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Oprișan: Ministrul Justiției să-și facă datoria!


    Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a declarat ieri, la finalul Adunării Generale a UNCJR, în legătură cu raportul privind activitatea DNA, că așteaptă de la ministrul Justiției să-și facă datoria, „așa cum trebuie să și-o facă toți miniștrii Guvernului României”. „Eu aștept de la ministrul Justiției să-și facă datoria, așa cum trebuie să și-o facă toți miniștrii Guvernului României. Pe de altă parte, dacă vă referiți la mecanismul numirii sau eliberării din funcție a procurorilor în România, vă spun cât se poate de clar: în meciul acesta democratic sunt trei instituții – ministrul Justiției, CSM-ul și președintele țării. Atât timp cât domniile lor au aceste responsabilități, dânșii trebuie să decidă”, a afirmat Marian Oprișan.
    Întrebat dacă ar trebui sau nu revocată din funcție Laura Codruța Kovesi, Marian Oprișan a spus că nu este de competența sa acest lucru. „Nu este de competența mea să spun dacă procurorul general, procurorul șef al DNA sau procurorul șef de la DIICOT trebuie eliberați din funcție. Dacă analizele spun că un procuror care conduce un Parchet nu și-a făcut datoria conform legii, evident, atunci trebuie aplicate măsurile legale”, a susținut președintele UNCJR, Marian Oprișan.
    Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi seară că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, pentru ”acte și fapte de netolerat într-un stat de drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?