Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Florentina Ioniţă Radu (Spitalul Militar): Se pot face servicii medicale la cerere


Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” Florentina Ioniță Radu a afirmat miercuri că unitatea medicală poate oferi servicii medicale la cerere. „Se pot face servicii medicale la cerere. Avem dreptul, conform aprobării domnului ministru și conform aprobării Casei Naționale, se pot face și la cerere. Noi o să facem astfel încât investigația PET-CT să fie exact la prețul decontat de către CNAS, adică mult mai ieftin decât la privat”, a afirmat medicul cu prilejul inaugurării primului centrul integrat de medicină nucleară din România.
Referindu-se la Centrul de Stroke, Florentina Ioniță Radu a spus că acesta ar putea fi finalizat cel târziu în luna iunie. „Centrul de stroke – avem două componente: componenta de imagistică – respectiv un angiograf dedicat care este în fază finală de achiziție. Vreau să vă spun că au fost contestații. De trei luni biroul nostru se străduiește să facă față contestațiilor, dar aceasta este Legea achizițiilor din România și trăim cu ea. Partea de neurologie, deci partea de instruirea medicilor este pe final, în sensul în care toți medicii din secția de neurologie au făcut cursuri speciale dedicate pentru stroke. Noi sperăm ca poate în luna iunie cel târziu să putem demara cu acest proiect – proiectul de stroke”, a susținut comandantul spitalului.
Centrul integrat de medicină nucleară în depistarea afecțiunilor oncologice, cardiovasculare și neurologice, la care vor avea acces toți pacienții asigurați, a fost inaugurat, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, în prezența ministrului Apărării, Mihai Fifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?