Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Patru eleve din Vrancea la naționala Olimpiadei ”Universul cunoașterii prin lectură pentru elevii din mediul rural”


Patru eleve vor reprezenta județul Vrancea la etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură pentru elevii din mediul rural”. Acestea au câștigat etapa județeană, ediția 2018, care a avut loc sâmbăta trecută. Astfel, de la clasa a V-a, eleva Mihalcia Andreea, de la Școala Gimnazială Nănești, îndrumată de profesorul Sergiu Ghica, va reprezenta județul la faza națională. S-au mai calificat: de la clasa a VI-a Mirică Antonia, de la Școala Gimnazială Gugești, profesor îndrumător Grecu Violeta-Anca, de la clasa a VII-a Profiroiu Rafaela, de la Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra, prof. îndrumător Honciu Cristina, iar de la clasa a VIII-a Staicu Gabriela, de la Școala Gimnazială Paltin, prof. îndrumător Doldor Daniela Liliana.
„Competiția și-a propus să integreze cunoștințele din diferite domenii, dobândite de către elevi prin lectură conștientă și dirijată și a evaluat nivelul de înțelegere a mesajului din textele ficționale și nonficționale, din diferite stiluri funcționale, prin valorificarea componentei literar-nonliterar din programa școlară”, transmite inspectoarea de limba și literatura română, profesoara Teodora Bentz, într-un comunicat.
Potrivit acesteia, la etapa națională, ce se va desfășura la Galați, în perioada 01 – 03 iunie, echipajele vor susține două probe: prezentarea unui portofoliu, respectiv susținerea unei probe scrise, cu durata de 2 ore. Scopul acestui tip mixt de evaluare este să asigure punerea în valoare a culturii generale a elevilor, a competențelor de comunicare în limba română și a competențelor culturale și de interelaționare, cu scopul creșterii calității universului cognitiv individual.
Etapa județeană a olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură pentru elevii din mediul rural” s-a desfășurat la Școala Gimnazială Emil Atanasiu Garoafa, sâmbăta trecută. La acest concurs au participat 118 elevi și 40 de cadre didactice. Pentru fiecare nivel se acordă câte 3 premii și mențiuni pentru 15% din numărul elevilor participanți, cu respectarea ierarhiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?