Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Aproape 200 de actriţe britanice au semnat o scrisoare deschisă anti-hărţuire înainte de gala premiilor BAFTA


Aproape 200 de actrițe britanice și irlandeze au semnat o scrisoare care cere măsuri împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă și onorarii egale pentru femei și bărbați înainte de ceremonia de decernare a premiilor BAFTA de duminică seară, de la Londra, relatează DPA și Press Association. Emma Watson, Carey Mulligan, Emma Thompson, Naomie Harris, Jodie Whittaker și Saoirse Ronan s-au aflat printre cele 190 de semnatare ale scrisorii care a fost adresată unor „Dragi surori” și publicată în săptămânalul The Observer.
Semnatarele au spus că au fost inspirate de mișcarea Time’s Up din SUA, un fond de apărare legală pentru victimele abuzurilor înființat de femeile de la Hollywood după dezvăluirile începute anul trecut privind abuzurile sexuale foarte răspândite în industria de divertisment. Ele au solicitat donații pentru un nou Fond britanic pentru justiție și egalitate, care va fi administrat de fundația caritabilă pentru femei Rosa. „Dacă v-ați spus că ‘s-a terminat timpul’, dacă poveștile pe care le-ați citit în ziare au rezonat în voi și v-au bulversat, alăturați-vă nouă în schimbarea acestei situații. Să facem din 2018 anul în care s-a terminat cu hărțuirea sexuală și abuzul”, se menționează în scrisoare. „Această mișcare este mai mare decât o schimbare numai în industria noastră. Această mișcare este una de intersecție, cu discuții dincolo de rasă, clasă, comunitate, mediu de lucru, care abordează dezechilibrul de putere”, se mai menționează în textul citat.
Scrisoarea mai menționează că „în trecutul nu prea îndepărtat, trăiam într-o lume în care hărțuirea sexuală era o glumă inconfortabilă; o parte jenantă de neevitat a faptului că erai femeie sau fată”. „Nu trebuia nici discutată, darămite abordată. În 2018, se pare că ne-am trezit într-o lume coaptă pentru schimbare. Dacă îmbrățișăm cu adevărat acest moment, o linie în nisip se va transforma în piatră”. Emma Watson a donat deja un milion de lire sterline (1,4 milioane de dolari) acestui fond, potrivit The Observer.
Misiva lor a fost însoțită de o a doua scrisoare semnată de 160 de activiste și femei din mediul academic care au salutat „apelul surorilor noastre din industria de divertisment de a se uni pentru a spune că s-a terminat cu hărțuirea și abuzul”. Într-un ecou al ceremoniei Globurilor de Aur de luna trecută, actrițele sunt decise să se îmbrace în negru la gala BAFTA și multe dintre ele ar putea fi însoțite de militante feministe în loc de partenerii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?