Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO: Bugetul Focșaniului a fost aprobat în ciuda circului adus din nou de liberali în Consiliul Local


    Circul liberal la ședințele Consiliului Local Focșani a continuat la ședința ordinară de ieri după amiază când trebuia aprobat bugetul municipiului și programul de investiții pentru acest an al administrației locale. Așa cum i-au obișnuit pe focșăneni în ultimul an, liberalii au preferat scandalul, circul de mahala în locul discuțiilor clare și amendamentelor la proiectele de hotărâre referitoare la buget și la folosirea excedentului pentru proiectele de investiții din acest an. Ședința de Consiliu Local a început după o oră de discuții referitoare la introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre inițiate de liberali, care erau nelegale deoarece nu erau avizate în comisiile de specialitate sau nu aveau obiect, respectiv străzi care erau deja introduse pe lista de investiții din acest an sau rezolvarea problemei apei calde în unitățile de învățământ din municipiu. Problema ilegalității a contat prea puțin pentru liberali, care au preferat să demonstreze că sunt incompetenți și, practic, să își bată joc de votul focșănenilor. Această situație, cu câteva excepții precum amendamentele referitoare la Fundătura Gheorghe Asachi sau asfaltarea zonei de blocuri de pe strada Trotuș, s-a repetat pe parcursul ședinței. Bineînțeles că șeful circului politic a fost liderul liberalilor, Nicolae Tănase, care deși era nemulțumit de bugetul municipiului, nu a putut să dea un răspuns la întrebarea simplă pusă de viceprimarul Ionuț Mersoiu: „Care este bugetul Focșaniului?”.
    Această situație a fost reproșată de primarul Cristi Misăilă, care a explicat cum a fost elaborat bugetul din acest și cum sunt inițiate proiectele de hotărâre. „În doi ani de zile nu ați înțeles procedurile legale cu privire la inițierea unui proiect de hotărâre. Nu ați înțeles nici proiectele de pe ordinea de zi pe care le-am trimis din data de 8 februarie. Împreună cu o echipă de specialiști de la Primărie am inventariat străzile și locurile din municipiu unde vor fi realizate investiții în acest an”, a spus primarul Misăilă. Edilul a arătat că excedentul municipalității din ultimii doi ani va fi utilizat anul acesta pentru proiectele de investiții. De exemplu, anul trecut, sumele rămase necheltuite, au fost de 12 milioane lei. Unul din motivele pentru care s-a ajuns în această situație a fost că, anul trecut, bugetul de stat a fost aprobat cu întârziere. De altfel, un motiv pentru care și bugetul municipiului s-a adoptat foarte târziu iar procedurile de achiziție publică și realizarea tuturor documentațiilor durează cel puțin 255 zile până la începerea lucrărilor. Mai mult, diferiți funcționari de la instituțiile statului au returnat municipalității proiectele de achiziție publică pe motive ilare.
    Ultimul exemplu este cel de la sfârșitul anului trecut când cei de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice au respins dosarele trimise de la Focșani, fără măcar să le deschidă, motivând că nu a fost aprobată lista de investiții pentru anul 2018. În această situație, urmează ca municipalitatea să retrimită dosarele după aprobarea bugetului din 2018. Este vorba de investiții pe străzile Poligonului, Ion Basgan, Căpitan Stoenescu, Revoluției, Crețu Florin.
    Primarul Misăilă a subliniat că, deși bugetul inițial alocat municipiului pentru acest an este mai mic decât anul trecut cu circa 17,5 milioane lei, situația se va schimba și vor fi alocate sume suplimentare la rectificarea bugetară de la mijlocul anului. „Prin amendamentele aduse de deputații PSD la legea bugetului s-a stabilit că alocările bugetare din acest an vor fi cel puțin la nivelul celor din 2017”, a spus primarul Misăilă. Acesta a precizat că, deși proiectul de buget local nu a fost dezbătut public, a fost respectată legea bugetului iar proiectul a fost prezentat la sediul primăriei, pe pagina de internet a instituției pentru o perioadă de 15 zile. Abia ulterior a fost stabilită ședința de Consiliu Local în care trebuia aprobat bugetul local. Primarul a explicat că nu a mai fost organizată o dezbatere publică din cauza scandalurilor provocate de liberali la ședințele de consiliu sau la alte întâlniri cu cetățenii. „E prima oară când avem un consiliu local de circ”, a spus primarul Misăilă.
    Proiectul de buget al municipiului Focșani a fost aprobat, în cele din urmă, fără voturilor liberalilor.

Proiectele de investiții ale municipalității

    Primăria Focșani a anunțat, ieri, proiectele de investiții și achiziții publice pregătite de municipalitate pentru acest an. Printre proiectele anunțate de primarul Misăilă se află amenajare locuri de joacă pentru copii Cartier Mândrești și Cartier Gară – suma de 549,80 mii lei, Reabilitare și extindere parc Nicolae Bălcescu – suma de 900,00 mii lei, Reabilitare și extindere parc Teatru – suma de 507,79 mii lei, Refacere infrastructură str. Popa Åžapcă, G. Coșbuc, Ghinea Dorinel, Magheru, Dornișoarei și fundatura Teiului- suma de 2.500,00 mii lei, Reabilitare și modernizare drumuri locale în Focșani  – suma de 1.500,00 mii lei, cuprinzând următoarele strazi: str. Gloriei, str. Caragiale, str. Traian Ionescu, str. Moș Ion Roată, str. Transilvaniei, str. Rodnei, str. Alecu Russo, str. Albinei, str. Cărăbuș, str. Jiliștei, str. 1 Decembrie 1918, str. Putnei, str. Diviziei, str. 1 Mai, str. Podgoriei, str. Ion Creangă, Aleea Åžcolii, Aleea Florilor, Str. Cartier CFR, str. Emil Racoviță, str. Gh. Tătulescu, str. N. Titulescu, str. Timotei Cipariu, str. Arh. Ion Mincu, str. Muncitori, str. Miron Costin, str. Mărăști, str. Duiliu Zamfirescu. „Așa cum am anunțat încă de anul trecut, bugetul Municipiului Focșani pentru anul 2018 este orientat în principal pe investiții, lista cu acestea cuprinzând de la străzi și clădiri publice până la parcuri și locuri de joacă. Astfel, obiectul nostru principal este ca prin această masivă campanie de investiții să dăm orașului nostru o față de nou și modern, așa cum ne dorim cu toții”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Focșani.

    Comunicatul primăriei include o „listă cu câteva dintre cele mai importante investiții pe care le-am inclus în bugetul pentru anul în curs”:
 
ÎNVĂȚĂMÂNT

1.    ȘCOALA GIMNAZIALÄ‚ „ION BASGAN”
Se propune alocarea sumei de 1000,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări conexe pentru Școala gimnazială Ion Basgan”
2.    ȘCOALA GIMNAZIALÄ‚ „ANGHEL SALIGNY”
Se propune alocarea sumei de 700,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări conexe pentru Școala gimnazială „ANGHEL SALIGNY „
3.    ȘCOALA GIMNAZIALÄ‚ „DUILIU ZAMFIRESCU”
Se propune alocarea sumei de 1000,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finantare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări conexe pentru Școala gimnazială „DUILIU ZAMFIRESCU”
4.    COLEGIUL TEHNIC „GH. ASACHI”
Se propune alocarea sumei de 1500,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări conexe pentru COLEGIUL TEHNIC „GH. ASACHI”
5.    COLEGIUL TEHNIC „VALERIU D. COTEA”
Se propune alocarea sumei de 500,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Cantină Åžcoală – în administrarea Colegiului tehnic Valeriu D. Cotea Focșani”
6.    COLEGIUL ECONOMIC „MIHAIL KOGÄ‚LNICEANU”
Se propune alocarea sumei de 500,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea performanței energetice la corpul de clădire al Colegiul economic Mihail Kogălniceanu și execuția lucrărilor conexe”
7.    LICEUL DE ARTÄ‚ „GH. TÄ‚TTÄ‚RESCU”
Se propune alocarea sumei de 1000,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru documentația depusă pentru finanțare europeană cu titlul „Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe pentru Liceul de Artă Gh. Tăttărescu”
8. COLEGIUL  NAÈšIONAL AL. I. CUZA – 153,32 mii lei           
A.    „Schimbare destinație sală de clasă în grupuri sanitare, recompartimentare, amenajări interioare, racord canalizare corp clădire anexa C”, pentru finalizarea lucrarilor se alocă suma de 4,79 mii lei
B.    „Realizare instalație de hidranți exteriori și a instalației de drencere Corp clădire Colegiu ” – se alocă suma de 65,53 mii lei
C.    „Documentație Reparații capitale acoperiș și tâmplărie interioară și exterioară” – se alocă suma de 83,00 mii lei
9. COLEGIUL TEHNIC „TRAIAN VUIA”
– se alocă suma de 120,00 mii lei în vederea reactualizarii documentatiei „Sală de sport multifuncțională la Colegiul Tehnic Traian Vuia”
10. ÅžCOALA GIMNAZIALÄ‚ DUILIU ZAMFIRESCU
– se alocă suma de 15,00 mii lei pentru „Documentație tehnico-economica pentru  împrejmuire și sistem video”
11. SCOALA Nr. 3   
– „Extindere cu 12 săli de clasă Åžcoala nr. 3” – se alocă suma de 600,00 mii lei
12. COLEGIUL NAÈšIONAL UNIREA
– „Sistematizare verticală și împrejmuire Colegiul Național Unirea” – se alocă suma de 696,19 mii lei
13. GRADINIÈšA NOUA in str. Prof. Dimitrie Caian
– „Documentație tehnico-economică pentru Creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii în mun. Focșani prin construirea și dotarea unei grădinițe în str. Prof. Dimitrie Caian” – Faza SF – se alocă suma de 73,00 mii lei
14. GRADINITA NR. 16
-„Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 16” – Faza DALI – se alocă suma de 73,00 mii lei
15. GRADINITA NR. 18   
„Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 18” – Faza DALI – se alocă suma de 73,00 mii lei
16. COLEGIUL TEHNIC EDMOND NICOLAU
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Colegiul Tehnic Edmond Nicolau” – Faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
17.    COLEGIUL TEHNIC ION MINCU
„Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Colegiul Tehnic Ion Mincu” – Faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
18. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Liceul cu program sportiv” – Faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
19.    GRADINIÈšA NR. 1
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 1 „- Faza DALI – se alocă suma de 100,00 mii lei
20.    GRADINITA NR. 10
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 10 „- Faza DALI – se alocă suma de 85,00 mii lei
21.    GRADINITA NR. 13
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Grădinița nr. 13” – Faza DALI – se alocă suma de 62,00 mii lei
22.    SCOALA NR. 7
– „Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale pentru Åžcoala nr. 7” – Faza DALI – se alocă suma de 73,00 mii lei
23. LICEUL SPORTIV
– „DALI Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri de sport ce aparțin Liceului Sportiv” – se alocă suma de 100,00 mii lei
24.    LICEUL PEDAGOGIC
– Proiect desființare spații incintă Liceul Pedagogic – se alocă suma de 15,00 mii lei
25.    SCOALA NR. 3
–  „Studiu fezabilitate Rețele exterioare și sistematizare verticlă Extindere cu 12 săli de clasă Åžcoală nr. 3, str. Dornei ” – se alocă suma de 35,00 mii lei
26. LOCURI DE JOACA IN GRADINITE
– „DALI amenajare locuri de joacă pentru copii în incinta grădinițelor „- se alocă suma de 70,00 mii lei

SÄ‚NÄ‚TATE

27. DISPENSAR SUD
          A. „Reabilitare, modernizare și dotări Dispensar Sud”- se alocă suma de 350,00 mii lei
          B. „DALI Sistematizare verticală și împrejmuire Dispensar Sud”- se alocă suma de 25,00 mii lei
          28. CABINETE MEDICALE SCOLARE
          – „DALI Reabilitare cabinete medicale școlare” – se alocă suma de 80,00 mii lei
         
CULTURÄ‚, SPORT ȘI RECREERE

          29. TEATRUL MUNICIPAL „MR. GH. PASTIA”
          – pentru  Sistem lumini scenă se propune alocarea sumei de 83,00 mii lei
           30. CSM FOCȘANI
          – pentru Clubul Sportiv Municipal Focșani se propune alocarea sumei de 43,00 mii lei pentru achizitia de:
          A.     Masă tenis – se alocă suma de 8,75 mii lei
          B.    Robot antrenamente tenis – se alocă suma de 4,25 mii lei
          C.    Armă tir – se alocă suma de 30,00 mii lei
          31. Amenajare locuri de joacă pentru copii Cartier Mândrești și Cartier Gară – se alocă suma de 549,80 mii lei
          32.    Amenajare parc tematic pentru tinerii cicliști în zona Sud a Mun. Focșani – se alocă suma de 887,81 mii lei
          33.    Reabilitare și extindere parc Nicolae Bălcescu – se alocă suma de 900,00 mii lei
          34.    Reabilitare și extindere parc Teatru – se alocă suma de 507,79 mii lei
          35.    Sistem de irigații spații verzi în cartierul Sud din mun. Focșani – se alocă suma de 400,00 mii lei
         36.    DALI Reabilitare și modernizare Piațeta Teatru și Piațeta Milcov- se alocă suma de 70, 00 mii lei
        37.    Documentație tehnico-economică pentru Amenajarea de locuri de joacă și agrement pentru copii pe strada Revoluției (între bl. 16 și 17 ) – Faza SF – se alocă suma de 36,00 mii lei
       38.     Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea și modernizarea locului de joacă de pe str. Crețu Florin (bl. Moonen) – faza DALI – se alocă suma de 25,00 mii lei
      39.    Documentație tehnico-economică pentru Construirea unui centru muntifuncțional pentru activități educative, culturale, recreative și sociale – faza SF – se alocă suma de 125,00 mii lei
     40.     Documentație tehnico-economică Amenjare gradene, vestiare, iluminat, irigații, supraveghere video, suprafață de joc stadion Mândrești – se alocă suma de 50,00 mii lei
     41.            DALI Reabilitare locuri de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani – se alocă suma de 80,00 mii lei
     42.           DALI Reabilitare loc de joacă Grădina Publică- se alocă suma de 40,00 mii lei
     43.          DALI Loc de joacă str. Peneș Curcanul – se alocă suma de 20, 00 mii lei

DIRECÅ¢IA DE DEZVOLTARE SERVICII PUBLICE

      44.    Alimentare cu apă și climatizare sere Mândrești – se alocă suma de 886,55 mii lei
      45.     Amenjare Cimitir Sudic Vâlcele et. II – se alocă suma de 160,00 mii lei
       46.    Taierea de arbori și pomi fructiferi și înlocuirea cu specii ornamentale în mun. Focșani – se alocă suma de 200,00 mii lei
       47.    Relocarea Monumentului Eroilor Regimentului 11 Artilerie în incinta Mausoleului Eroilor Sud – se alocă suma de 34,62 mii lei
       48.    Reparații capitale Fântână arteziană Primărie – Piața Unirii – se alocă suma de 218,25 mii lei
       49.    Reparații capitale ale Monumentului Unirii – se alocă suma de 465,460  mii lei
          50.    Proiect tehnic  fază unică Reabilitare alei Grădina Publică – se alocă suma de 8,00 mii lei
           51.    Documentații tehnice reparații capitale Monumentul Unirii – se alocă suma de 22,86 mii  lei
            52.    Proiect DTAC+PT reparații Monument Fântăna lui Cuza – branșament electric – se alocă suma de 0,80 mii lei
            53.    Aspirator stradal cu cuva 4 buc – se alocă suma de 286,00 mii lei
            54    Dispozitiv de pulverizat erbicid 3 buc – se alocă suma de 13,50 mii  lei
            55.    Mașină de aspirat Frunze 2 buc – se alocă suma de 46,00 mii lei
            56.    Utilaje de cosit gazon 10 buc – se alocă suma de 35,00 mii lei
            57.    Freză zăpadă 4 buc – se alocă suma de 32,00 mii lei
            58.    Modul din panouri sandwich pentru muncitori 2 buc – se alocă suma de 80,00 mii lei;
            60.    Documentatii tehnice reparații capitale ale Monumentelor istorice din Municipiul Focsani – se alocă suma de 55,00 mii lei

                    ORDINE PUBLICÄ‚ ÅžI SIGURANÅ¢A NAÅ¢IONALÄ‚

             61. POLIÅ¢IA LOCALÄ‚                                                       
             A.     Autoturism 2 buc – se alocă suma de 90,00 mii lei
             B.    Autoutilitară 8+1 locuri – se alocă suma de 90,00 mii lei
             C.    Sistem de avertizare optică și acustică- se alocă suma de 30,00 mii lei
              D.    Calculator 7 buc – se alocă suma de 20,00 mii lei
              E.    Copiator 2 buc – se alocă suma de 12,00 mii lei
              F.    Stații mobile cu sistem audio-video 20 buc – se alocă suma de 68,00 mii lei
              G.    Mobilier 5 buc – se alocă suma de 15,00 mii lei

                       ASIGURÄ‚RI ÅžI ASISTENŢĂ SOCIALÄ‚ 

            62.    DIRECÅ¢IA DE ASISTENŢĂ SOCIALÄ‚ ÅžI MEDICINÄ‚ ÅžCOLARÄ‚
               A.      Lucrări de instalații hidranți incendiu la Căminul pentru Persoane Vârstnice – se alocă suma de 68,62 mii lei
                B.     Împrejmuire gard Cămin pentru Persoane Vârstnice pe laturile N, E și S – se alocă suma de 160,18 mii lei
                C.           Autoturism 2 buc – se alocă suma de 90,00 mii lei
            D.    Licență windows 10 , 4 buc – se alocă suma de 2,80 mii lei
            E.    Licență Office 4 buc – se alocă suma de 4,40 mii lei
            F.    Licență antivirus 1 buc – se alocă suma de 4,80 mii lei
              
              63.  Ddocumentație tehnico-economică pentru Creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii în mun. Focșani prin construcția și dotarea unei creșe în cartier ANL Brăilei- faza SF – se alocă suma de 73,00 mii lei
               64.         Documentație tehnico-economică pentru Creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea educației timpurii în mun. Focșani prin construcția și dotarea unei creșe în zona str. Fraternității – faza SF – se alocă suma de 73,00 mii lei
                65.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea, extinderea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Cresei NR.7 -faza DALI  se alocă suma de 73,00 mii lei
                66.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei nr. 1- se alocă suma de 62,00 mii lei

                        LOCUINÈšE, SERVICII ȘI DEZVOLTARE PUBLICÄ‚

        67.   Având în vedere achiziția documentației de: „Creșterea eficienței energetice la 10 blocuri de locuințe”, documentație depusă și aflată în evaluare pentru finanțare pe fonduri europene se propune alocarea sumei  de 2000,00 mii lei  reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile, etapa a II-a
                68.   Având în vedere achiziția documentației de: „Creșterea eficienței energetice la 10 blocuri de locuințe”,  documentație  depusă și aflată în evaluare pentru finanțare pe fonduri  europene se propune alocarea sumei de 2000,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile, etapa I
                 69.    Cartier Tineret Brăilei – rețele exterioare – se alocă suma de 540,00 mii lei
       70.     Creșterea performanței energetice a 10 blocuri locuințe – se alocă suma de 30,00 mii lei
       71.    Racord canalizare și branșament apă imobil fond locativ str. Avântului nr. 17 – se alocă suma de 10,00 mii lei
       72.    PUG – se alocă suma de 190,00 mii lei
       73.    Studii topo și geo – se alocă suma de 100,00 mii lei
       74    Expertize tehnice – se alocă suma de 100,00 mii lei
       75.    Documentație racordare interioară gaze natural blocuri ANL – se alocă suma de 10,00 mii lei
       76.    PUZ Locuințe ANL Calea Muntenie – se alocă suma de 40,00 mii lei
       77.    SF pentru Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în mun. Focșani – nivelul 1 de prioritate – se alocă suma de 150,42 mii lei
       78.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în mun. Focșani – nivelul 2 de prioritate – faza SF – se alocă suma de 145,00 mii lei
       79.    Studiu hidrologic zona de Nord – se alocă suma de 70,00 mii lei
       80.    PUZ reglementare drum acces preluat de la MAPN – se alocă suma de 70,00 mii lei
       81.    PT și documentație utilizare interioară instalație electrică unități locative bloc G2, Aleea Căminului nr. 12, bloc C2 str. Revoluției nr. 16, bloc 17 str. Revoluției nr. 17 – se alocă suma de 30,00 mii lei
       82.    PUZ locuințe str. Tisa – se alocă suma de 60,00 mii lei
       83.    PUZ și reglementări funcțiuni și accese pentru străpungere str. Militari-str- Anghel Saligny – se alocă suma de 80,00 mii lei
       84.    PUZ și reglementări funcțiuni și accese pentru străpungere în str. Cuza Vodă – centură ocolitoare – se alocă suma de 80,00 mii lei
       85.    PUZ și reglementări funcțiuni și accese pentru străpungere în zona Vlad Å¢epeș – str. Dyonissos – se alocă suma de 80,00 mii lei
           86.    PUZ Construire blocuri locuințe sociale zona de pășune- Mândrești – se alocă suma de 60,00 mii lei
           87.    Documentație tehnico-economică pentru creșterea performanței energetic a 10 blocuri de locuințe – faza II – se alocă suma de 43,85 mii lei
           88.    Documentație tehnico-economică pentru Realizarea unui sistem de supraveghere în zona Bahne – faza SF – se alocă suma de 90,00 mii lei
            89.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea și modernizarea locuințelor sociale din str. Revoluției nr. 16- faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
            90.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea și modernizarea locuințelor sociale din str. Revoluției nr. 17- faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
            91.    Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea și extinderea iluminatului public pe străzile: Aleea Stadionului, str. Constructorului, Aleea 1 Iunie, Aleea Echității, str. Revoluției, Aleea Parc – faza DALI – se alocă suma de 100,00 mii lei
            92.    Expertiză tehnică, audit energetic, studiu de fezabilitate bloc
Măgura 123 – se alocă suma de 80,00 mii lei
            93.    Audit energetic clădiri din domeniul public mun. Focșani – se alocă suma de 10,00 mii lei
            94.    SF extindere alimentare cu gaze naturale Zona Laminor – se alocă suma de 80, 00 mii lei
            95.    SF extindere alimentare cu gaze naturale Zona Panduri – se alocă suma de 50,00 mii lei
            96.    Studiu topo, geo, st. istoric, expertiză, DALI documentații avize Casa Longinescu – se alocă suma de 50,00 mii lei
            97.    Documentații demolare locuințe aflate în proprietatea UAT Focșani- se alocă suma de 50,00 mii lei
            98.    Documnetații construire clădire cu parcare subterană în zona parcării din Bd. Independenței-str. Leopoldina Bălănuță- se alocă suma de 150,00 mii lei
           99.    DALI RK șarpante și terase puncte termice – se alocă suma de 100,00 mii lei
         100.    Documentație modificare rețea alimentare cu gaze natural zona de intersecție DN2-Direcția de Drumuri și Poduri – se alocă suma de 15,00 mii lei
         101.    Studiu privind extinderea rețelei de iluminat public (cofinațare) – se alocă suma de 60,000 mii lei
      102.     Actualizare cărți funciare ca urmsare a finalizării lucrărilor de execuție – zona PIDU – se alocă suma de 50,00 mii lei
      103.    Documentație pt. Amplasare punct de observare astronomică – se alocă suma de 15,00 mii lei

DIRECÅ¢IA DE DEZVOLTARE SERVICII PUBLICE
– alte cheltuieli-
     104.    Autocisternă 8-10 mc – 2 buc- se alocă suma de 910,00 mii lei
     105.    Autobasculantă 10 t – 2buc – se alocă suma de 825,00 mii lei
     106.    Autoutilitară basculantă 7t – 1 buc – se alocă suma de 300,00 mii lei
     107.    DTAC+PT Gard stradal decorativ Piața Unirii mun. Focșani – se alocă suma de 4,00 mii lei
     108.    Buldoexcavator 1 buc – se alocă suma de 480,00 mii lei
     109.    Stație mobilă pentru combustibil – se alocă suma de 85,00 mii lei
     110.    Documentație DALI RK imobil str. Comisia Centrală – se alocă suma de 70,00 mii lei
     111.        Calculator 4 buc – se alocă suma de 16,00 mii lei
    112.    Multifuncțională A3 color – se alocă suma de 5.000 lei
    113.    Licențe antivirus 7 buc – se alocă suma de 3,50 mii lei

TRANSPORTURI

        114.    Lucrări de reabilitare Pasaj Milcov Hală (înlocuire paviment) – se alocă suma de 3,00 mii lei
        115.    Reabilitare acces la blocuri, sistem de supraveghere video și sistem automat parcare str. Eroilor – se alocă suma de 558,02 mii lei
ALTE CHELTUIELI
        116.    PT+DTAC extindere  reabilitare pasaj Milcov Hală – se alocă suma de 3,00 mii lei
         117.    Generator – se alocă suma de 3,00 mii lei
         118.    Ceas cu led cu unitate de comandă 2 buc- se alocă suma de 16,00 mii  lei
        119.    Refacere infrastructură străzi str. Unirea Principatelor – se alocă suma de 569,70 mii lei
         120.    Refacere infrastructură str. Cotești, Bd.Unirii, Vâlcele, Gh. Asachi – se alocă suma de 300,00 mii lei
         121.    Refacere infrastructură str. Popa Åžapcă, G. Coșbuc, Ghinea Dorinel, Magheru, Dornișoarei si fundatura, Teiului- se alocă suma de 2.500,00 mii lei
         122.    Refacere infrastructură străzi str. Cpt. Stoenescu – se alocă suma de 1.000,00 mii lei
         123.    Reabilitare și modernizare str. Revoluției, Aleea Sudului, str. Cpt. Crețu Florin, Aleea Parc – se alocă suma de 900,00 mii lei
         124.    Refacere infrastructură str. Panduri – se alocă suma de 500,00 mii lei
          125.    Refacere infrastructură str. Ion Basgan – se alocă suma de 900,00 mii lei
          126.    Reabilitare Pasaj Balada – se aloca suma de 850,00 mii lei
          126.    Refacere infrastructura strada Poligonului – se aloca suma de 669,86 mii lei
          127.    Reabilitare și modernizare drumuri locale în mun. Focșani  – se alocă suma de 1.500,00 mii lei, cuprinzând urmatoarele strazi: str. Gloriei, str. Caragiale, str. Traian Ionescu, str. Moș Ion Roată, str. Transilvaniei, str. Rodnei, str. Alecu Russo, str. Albinei, str. Cărăbuș, str. Jiliștei, str. 1 Decembrie 1918, str. Putnei, str. Diviziei, str. 1 Mai, str. Podgoriei, str. Ion Creangă, Aleea Åžcolii, Aleea Florilor, Str. Cartier CFR, str. Emil Racoviță, str. Gh. Tătulescu, str. N. Titulescu, str. Timotei Cipariu, str. Arh. Ion Mincu, str. Muncitori, str. Miron Costin, str. Mărăști, str. Duiliu Zamfirescu
         128.  DALI Refacere infrastructură str. Al.Sahia, Fdt. Sahia, str. Lunei – se alocă suma de 20,00 mii lei
         129.    Sistem de supraveghere video pentru monitorizarea străzilor fără acces gratuit al vehiculelor de tonaj mare – se alocă suma de 154,00 mii lei
   130.     Documentație tehnico-economică pentru resistematizare infrastructură de transport rutier la nivelul mun. Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonal – faza DALI – se alocă suma de 240,00 mii lei
   131.     Documentație tehnico-economică pentru Modernizarea transportului public în mun. Focșani – faza SF – se alocă suma de 145,00 mii lei
   132.     Documentație tehnico-economică pentru Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de de bike-sharing – faza SF  – se alocă suma de 125,00 mii lei
   133.     Documentație tehnico-economică pentru Realizarea unui terminal intermodal de transport public urban/județean/interjudețean în zona de sud a orașului faza SF – se alocă suma de 125,00 mii lei
   134.     Documentație tehnico-economică pentru Realizarea unui terminal intermodal de transport public urban/județean/interjudețean în zona de nord a orașului –  faza SF – se alocă suma de 150,00 mii lei
   135.     Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea/modernizarea trotuarelor, care să faciliteze accesul inclusiv pentru persoanele cu nevoi special – faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
  136.      Documentație tehnico-economică pentru Realizarea unor trasee pietonale – faza DALI – se alocă suma de 125,00 mii lei
   137.     Documentație tehnico-economică pentru Amenajarea de zone tip Shared place (spații partajate) – faza SF  – se alocă suma de 125,00 mii lei
   138.     Documentație tehnico-economică pentru Dezvoltarea de infrastructură necesară utilizării autovehiculelor hybrid sau electrice (stații de încărcare și/sau schimb baterii pentru vehicule electrice) – faza SF – se alocă suma de 30,00 mii lei
  139.      Documentație tehnico-economică pentru Implementarea unui system de management al traficului și monitorizare – faza SF – se alocă suma de 145,00 mii lei
  140.           PUZ pentru resistematizarea arterelor Calea Munteniei și Calea Moldovei – se alocă suma de 145,00 mii lei
  141.      Documentație tehnico-economică pentru Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne – faza DALI – se alocă suma de 145,00 mii lei
  142.      DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală și spatii verzi str. Razboieni (trotuare și parcări), str. Av. Muntenescu, str. Muncii, str. Ghe. Asachi, str. Prof. D. Caian,  Aleea Crinului, str. Milcov (tronson intersecție – poarta acces Remat), Fdt. Dionysos, se propune alocarea sumei de 180,00 mii lei
        143.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Fagaras, str. Gh. Potop, str. Ghioceilor, str. Argeș, str. Dinicu Golescu, str. Zorilor, P-ța Victoriei, se propune alocarea sumei de 160,00 mii lei
         144.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Prof. C. Stere, str. Ecaterina Varga, str. Bujor, str. Agriculturii, str. Mureșului, str. Cernei, str. Dogăriei, str. Crișana, str. Greva de la Grivița, se propune alocarea sumei de 210,00 mii lei
          145.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Timiș, str. N. Bălcescu, Fdt. Predeal și reparații și așternere covoare asfaltice carosabil str. Magazia Gării, se propune alocarea sumei de 70,00 mii lei
          146.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Virtuții, str. Grădinari, str. Dorobanți, str. Târgului, str. Varvarici Doru, str. Răzoare, str. Zboina, str. Păcii, se propune alocarea sumei de 110,00 mii lei
          147.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Viilor și refacere covoare asfaltice carosabil și amenajare parcări str. Frunzei, str. Nordului, str Prosperității ,reparații și așternere covoare asfaltice carosabil str. Rovine, se propune alocarea sumei de 125,00 mii lei
         148.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare vertical, parcări și spatii verzi str. N. Iorga, str. Oituz (tronson cuprins intre str. Marasesti și str. D. Zamfirescu), str. Miorița, str. Åžtefan cel Mare (tronson cuprins între B-dul Unirii și str. Eroilor), str. Eroilor (tronson cuprins între Stefan cel Mare și str. D. Cantemir), str. Vămii, se propune alocarea sumei de 100,00 mii lei
         149.    DALI Refacere infrastructură str.Alecu Sihleanu și fundătura, str.Maior G. Sonțu și fundătura, fdt. Cuza Vodă, Aleea Cuza Vodă, str. Aviatorilor, se propune alocarea sumei de 125,00 mii lei
         150.    DALI Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală str. Ghe. Doja, fdt. Ghe. Doja, str. Legumelor, str. Plantelor, str. V. Parvan, str. Bahne, se propune alocarea sumei de 130,00 mii lei
         151.    DALI Refacere infrastructură străzi, parcări, alei, iluminat, irigații, supraveghere video, canalizații rețele curenți slabi – str. Carpați, str. Constituției, str. Plevnei, str. Mitropolit Varlaam (tronson cuprins între B-dul Unirii și str Bucegi), se propune alocarea sumei de 200,00 mii lei
         152.    DALI Refacere infrastructură străzi sistematizare verticală și spatii verzi Cart. Mândrești – str. Islaz, str. Eternității, str. Bălți (începand de la intersecția cu str. Islaz), fdt. Făget, str. Mieilor, str. Carpiniș, str. Nuferilor – fundături, str. Sălcioarei, str. Drumusor, se propune alocarea sumei de 100,00 mii lei
       153.    DALI Pasaj strada Mărășesti peste Magistrala CF 500 Buzău – Mărășesti, se propune alocarea sumei de 100,00 mii lei
       154.    Studiu de fezabilitate colectare ape pluviale str.Poligonului, se propune alocarea sumei de 35,00 mii lei
       155.    DALI Refacere infrastructură str.8 Martie, parcări adiacente 8 Martie și parcări adiacente str.Panduri, se propune alocarea sumei de 65,00 mii lei
       156.    DALI Refacere infrastructură stradală și parcări adiacente străzilor Maior Gh. Pastia, M. Kogălniceanu, D. Cantemir, Cuza Voda – PT8 – se propune alocarea sumei de 40,00 mii lei
        157.    DALI Refacere infrastructură str. Tănăsescu și str. Tinereții – se propune alocarea sumei de 40,00 mii lei
       158.    DALI str. Cincinat Pavelescu, str. Nicolae Săveanu și str. Focșa  – se propune alocarea sumei de 55,00 mii lei
       159.    SF Amenajare accese bariera Vrancei zona lotizată – se propune alocarea sumei de 15,00 mii lei
        160.    SF Sistematizare verticală și rețele exterioare str. Măgura nr. 123 – se propune alocarea sumei de 50,00 mii lei

PROTECÈšIA MEDIULUI

        161.    Se propune alocarea sumei de 350,00 mii lei reprezentând contribuție proiect cheltuieli eligibile pentru obiectivul de investiții „Extinderea si Modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Vrancea etapa a – II-a”

COMBUSTIBIL ȘI ENERGIE
-investiții în curs-

        162.     – Se propune alocarea sumei de 1500,00 mii lei pentru demararea lucrărilor de „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”, documentație promovată pentru finanțare fonduri europene
        163.     – Modernizare și reabilitare rețea distribuție eenergie termică – se alocă suma de 100,00 mii lei
        164.       -Modernizarea și reabilitarea rețelei de transport a en. Termice în Piața Victoriei, str. Longinescu, str. Războieni – se alocă suma de 2.168,68 mii lei
        165.            – Contorizări scări de bloc aferente PT 30 – se alocă suma de 184,00 mii lei
        166.    – Racordare la SC ENET SA a blocurilor ANL din zona Sud și Brăilei – se alocă suma de 200,00 mii lei
        167.    -Aplicație de finanțare pentru Reabilitarea sistemului de termoficare. etapa a-III-a – se alocă suma de 150,00 mii lei
        168.    – Documentație rețea și branșament termic str. Popa Åžapcă, nr. 1 – se alocă suma de 50,00 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?