Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

O bacterie luată DIN SPITAL îi macină plămânii și așa bolnavi. Ionuț are nevoie de noi pentru a-și crește fiul!


    Ionuț Anghel, inspector IT la Primăria orașului Mărășești, se luptă de 7 ani cu o boală de plămâni. În 2011 a început să obosească tot mai des, iar respirația să îi fie tot mai greoaie. După mai multe controale și internări, a fost operat, dar problemele respiratorii au continuat, astfel că Ionuț a fost de mai multe ori internat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Și de parcă nu era de ajuns, în 2013, Ionuț a contractat o bacterie nosocomială (intraspitalicească) ce nu cedează la nici unul dintre tratamentele pe care medicii bucureșteni i le-au prescris, inclusiv autovaccinul. O procedură, care după cum spune chiar el, nu a avut nici un efect, dimpotrivă, starea de sănătate îi este tot mai șubredă. În prezent, medicii l-au supus pe Ionuț unui ultim tratament cu antibiotice în încercarea de a distruge bacteria care s-a localizat în plămânii și așa bolnavi. Ionuț a fost diagnosticat cu „boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) stagiu IV, clasa C, cu obstrucție de 80%. Insuficiență respiratorie cronică. Bronsectazii bilaterale supurente suprainfectate, colonizat cu Pseudomonas Aeruginosas”.
    Concret, el are 80% din plămâni bolnavi și mai poate să respire doar cu 20% din capacitatea lor. Ca să poată să respire Ionuț trebuie să tușească mult, pentru a încerca să elimine din secrețiile pulmonare care împiedică aerul să intre în plămâni. „Căile mele respiratorii (inclusiv plămânii), din cauza bronșectaziilor suprainfectate supurente se încarcă cu mucus care se întărește, acesta din urmă nemaipermițând trecerea aerului, iar eu nu mai pot respira. Atunci, trebuie să tușesc foarte tare. De nenumărate ori am suferit atacuri de panică din pricina tusei apăsătoare și obositoare, simțind adesea că pur și simplu mă sufoc. Din cauza acestor episoade de tuse puternică și inima mi-a fost afectată căpătând tahicardie. În urma ultimei internări (ianuarie 2018), starea de sănătate mi s-a agravat și sunt nevoit să folosesc aparatul de oxigen cel puțin 17 ore pe zi (aceasta fiind și recomandarea medicilor)”, ne-a mărturisit Ionuț Anghel.
    În momentul de față, imunitatea corpului său este zero, motiv pentru care nu are voie să stea decât în medii sterile. Și cea mai mica răceală i-ar putea fi fatală unui organism ca al lui, cu imunitatea zero.

Singura șansă la viață, transplantul de plămâni

    Medicii pe care Ionuț i-a consultat i-au spus că singura lui șansă ar fi transplantul de plămâni, dar numai după ce scapă de bacteria care s-a colonizat în plămâni. Fire veselă și optimistă, Ionuț nu se plânge și nu vrea decât să se însănătoșească și să se bucure de viață alături de soția lui, Nora, și de fiul lor, care trebuie să se nască zilele acestea. Ionuț Anghel are nevoie de orice fel de sprijin, fie material, fie cu sfaturi de la cei care au cunoștință de medici sau spitale unde ar putea primi un tratament corespunzător bolii sale. În primă fază, el caută un spital unde să poată trata bacteria care îi macină trupul. De asemenea, ne-a spus că are nevoie de o recomandare pentru a merge în străinătate, de la medicii români, care îl tot amână. Se știe foarte bine că România este într-o situație greu de înțeles în ceea ce privește interesul pentru pacienții bolnavi de plămâni și care necesită transplant. Cum timpul trece în defavoarea lui, Ionuț vrea să plece în străinătate pentru a încerca să se vindece de bacteria luată în spitalul din București. „Obstrucția crește treptat și trebuie intervenit repede. Trebuie tratată bacteria pentru că altfel nu am nici o șansă la transplant. În prezent, încerc să obțin o programare la AKH Viena”, ne-a mai spus Ionuț Anghel.

O bacterie luată din spital îi împiedică șansele la viață

    Lungul drum al bolii, tratamentelor și numeroasele internări ale lui Ionuț Anghel încep în 2011, când o durere de plămâni și o respirație greoaie îl trimit  mai întâi la Focșani, apoi Galați și, din 2013, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din capitală. „În 2011 am fost operat la Galați,  aveam dureri de plămâni, nu puteam respira, am stat două săptămâni la Infecțioase la Focșani, după care am fost transferat la Galați unde medicii m-au operat de pleurezie, cu presupunere de cancer, infirmat la biopsie. Chirurgul mi-a zis că putrezesc din interior. Plămânul drept este cel mai afectat și operat de pleurezie. La începutul anului 2013 au reapărut problemele, am început să obosesc și să respir foarte greu și m-am internat la București. De atunci a început să îmi scadă capacitatea respiratorie treptat. În 2013 am și fost infectat cu o bacterie, Pseudomonas Aeruginosas, de care nu reușesc să mai scap, la Pavilionul 8 al Institutului Marius Nasta. Ca să pot face transplantul de plămâni, singura mea șansă de a mai trăi, eu trebuie să am organismul steril, fără nici o infecție”, ne-a spus tânărul.
    Din 2013, Ionuț Anghel a fost internat la Institut de două ori pe an, o dată la șase luni. El ne-a mai spus că pe zi ce trece capacitatea plămânilor lui scade. Colegii de la Primăria Mărășești s-au mobilizat și au început să strângă bani pentru transplantul de plămâni care i-ar reda viața. O operație de transplant de plămâni se ridică la aproximativ 70.000 de euro, la care trebuie să se adauge tratamente postoperatorii de aproximativ 50.000 de euro. Ionuț Anghel a împlinit, pe 26 ianuarie, 31 de ani și în câteva zile va deveni tatăl unui băiețel. Toți cei care vor și pot să îl ajute pe Ionuț să câștige lupta cu boala nedreaptă și cu sistemul sanitar de stat din România o pot face donând orice sumă în contul deschis pe numele lui: RO66RZBR0000060008156517, la Raiffeisen Bank.

UPDATE!

„Bună dimineața!
Mai multe persoane m-au întrebat dacă am și un cont deschis în euro și dat fiind faptul că la mine noaptea e albă și prefer să nu dorm decât să mă trezesc că nu pot respira, am avut activitate și am deschis un cont în euro! Las numărul de cont și detaliile aici.
P. S. George este primul meu prenume! (Anghel George-Ionuț)
Èšin să vă mulțumesc tuturor! Am fost copleșiți de câtă lume s-a mobilizat pentru mine! Voi sunteți eroii și salvatorii mei! Mă plec în fața voastră și chiar cred că o să reușesc!”
Titular : GEORGE ANGHEL
IBAN : RO53 RZBR 0000 0600 2000 1809
Moneda : EUR
Nume banca : Raiffeisen Bank
Cod Swift : RZBRROBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?