Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Dragoș Dolănescu, fiu al artistului Ion Dolănescu, ales deputat în Costa Rica


Dragoș Dolănescu Valenciano, fiul cel mic al regretatului cântăreț de muzică populară Ion Dolănescu, a fost ales deputat în Adunarea Legislativă din Costa Rica, acesta primind un mandat în legislatura 2018-2022 în urma unei zile intense de votare care a avut loc marți 6 februarie, după cum relatează amprensa.com. Dragoș Dolănescu, stabilit în Costa Rica, de profesie psiholog, a câștigat un mandat în Adunarea Legislativă pentru Partidul Restaurării Sociale din Costa Rica (PRSC). El a candidat într-o circumscripție din Alajuela, al doilea oraș ca mărime din Costa Rica, după San Juan. Compoziția scaunelor din Congres va fi în mare parte formată din deputați din partea Partidului Restaurării Naționale, formațiunea politică din care face parte Fabricio Alvarado care a câștigat prima rundă a alegerilor prezidențiale din Costa Rica.
Potrivit datelor preliminare ale Curții supreme electorale (TSE), acest partid va avea 14 locuri în parlament, deci va fi cea de-a doua cea mai mare facțiune din Adunarea Legislativă următoare. Cea mai mare facțiune va fi Partidul Eliberării Naționale, cu 17 deputați, și Partidul Acțiunea Cetățenească (PAC), ce va deține zece locuri, cu trei mai puține față de componența actuală. Acestora le urmează PUSC, care va deține același număr de legislatori ca în prezent, respectiv opt locuri. Ele sunt urmate de Partidul Republican Social Creștin, cu doi legislatori, și de Frontul Amplu, unul dintre cei mai mari perdanți ai acestor alegeri, ajungând de la nouă locuri la unul singur.
Tatăl lui Dragoș Dolănescu a fost și el deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Ilfov pe listele Partidului România Mare (PRM). Mama sa, Margarita Valenciano, este originară din Costa Rica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?