Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Misiunea soldaților din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată în Kandahar, aproape de final


    Militarii din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată Protecția Forței din Focșani se vor întoarce începând de luna viitoare acasă din Afganistan. Aflați din luna august a anului trecut în aria de responsabilitate din provincia afgană Kandahar, militarii se vor întoarce acasă începând cu data de 11 februarie. Primul zbor al militarilor din  Batalionul 280 Infanterie Mecanizată Protecția Forței înapoi în țară va fi pe data de 11 februarie, iar ultimul pe data de 4 martie, urmând ca ceremonia de primire să aibă loc pe data de 9 martie. Efectivele militare din Focșani, care le-au înlocuit pe cele ale Batalionul 151 ‘Lupii Negri’ din Iași, au participat, timp de șase luni, la misiunea NATO Resolute Support. Soldații s-au axat în principal, pe securizarea bazei din Kandahar, executând patrule alături de militarii din coaliție, armata și poliția afgană.
    Din data de 20 august 2017, Batalionul 280 Infanterie Mecanizată și-a asumat misiunile în totalitate în zona de apărare apropiată. Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani a derulat trei dintre misiunile cele mai importante pentru misiunea NATO: Resolute Support în sudul Afganistanului, protecția Aeroportului Kandahar și securitatea ariei apropiate și însoțirea demnitarilor. Din păcate, la începutul lunii septembrie, doi militari din cadrul Batalionului  280 Infanterie Mecanizată Protecția Forței din Focșani au fost răniți, iar un al treilea a murit în urma rănilor suferite. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat care a fost lovit, în mod intenționat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat.
     Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată Protecția Forței vor fi înlocuiți în teatrul de operațiuni din Kandahar de Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” –  Dragoslavele. Duminică seara primul detașament din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” a plecat spre baza aeriană din Kandahar din Afganistan. Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” va executa, în perioada februarie – august 2018, misiuni specifice de asigurare a protecției forței în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Aeriene Militare Kandahar, în scopul sprijinirii TAAC South (Train, Advise and Assist Command South), precum și misiuni de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane. Unitatea este constituită, în majoritate, din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte-Dragoslavele- care au mai participat la misiuni în teatrele de operații din Kosovo (2005 si 2007) și Afganistan (2008).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?