Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Un bărbat din Obrejița, care şi-a omorât soţia şi apoi a dormit lângă cadavru, trimis în judecată


    Bărbatul din comuna Obrejița, care la începutul lunii noiembrie 2017 și-a omorât soția în bătaie, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub acuzația de omor. Vineri, judecătorii de la Tribunalul Vrancea au menținut arestul preventiv în cazul bărbatului. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestarii preventive dispusă fata de inculpatul M(…) GHEORGHE, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea, prin Incheiarea din 03.11.2017 a Tribunalului Vrancea trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor (…) masura pe care o menține. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința publică astăzi, 26.01.2018”, este decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.
    Conform rechizitoriului, Gheorghe M., de 67 de ani, în noaptea de 2/3 noiembrie 2017, în timp ce se afla în locuința sa, în urma unui conflict spontan a lovit-o în zona capului și a toracelui cu pumnii pe soția sa, exercitând totodată compresiuni în zona toracicăa acesteia, care i-au provocat victimei un traumatism toracic cu multiple fracturi costale. În cele din urmă, leziunile au dus la decesul femeii. Procurorii spun că inculpatul a avut o atitudine sinceră, recunoscându-și fapta pentru care va fi judecat.
    Din anchetă a rezultat că în seara zilei de 2 noiembrie cei doi soți s-au luat la ceartă. În timp ce femeia stătea pe pat, soțul a început să o lovească cu pumnii. Sub ploaia de lovituri, femeia s-a prăbușit la pământ, situație care nu l-a înduioșat pe soțul furios, care a continuat să o lovească și în timp ce era căzută. După ce și-a vărsat nervii pe ea, femeia a reușit să se ridice și să se așeze pe pat, cerându-i totodată soțului ei să cheme salvarea pentru că nu se simțea bine. Bărbatul a refuzat să facă acest lucru și s-a așezat în pat, adormind. În jurul orei 01.30, acesta s-a trezit și a mers afară, iar când a revenit în casă și a vrut să se așeze din nou pe pat, lângă soția sa, pe care o bătuse, și-a dat seama că aceasta nu mai respiră. Panicat, bărbatul și-a sunat fiica și i-a cerut acesteia sa vină până la el, să vadă ce s-a întâmplat cu mama.
    În momentul în care și-au dat seama că femeia nu mai suflă, s-a sunat la 112. Apelul la 112 s-a făcut puțin după ora 2.00 noaptea, iar la casa soților din Obrejița a ajuns un echipaj medical. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru femeie, care era decedată. Ulterior au ajuns și politiștii, dar și procurorul de caz, care au efectuat cercetarea la fața locului. Bărbatul a ajuns atunci la sediul Parchetului Județean pentru a fi audiat, după care pe numele său a fost emis un mandat de arestare, mandat care a fost ulterior prelungit. Conform rechizitoriului, sora și fiul femeii au spus că se constituie părți civile în dosar, urmând ca sumele să fie precizate la instanță.
    Potrivit unor surse, cei doi soți se certau frecvent. Bărbatul a explicat că starea conflictuală era generată de plecările soției de acasă, fără să-i și spună unde merge. Un alt motiv au fost excesele de gelozie ale bărbatului acuzat de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?