Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Tânăr de 19 ani, trimis în judecată după ce a omorât în bătaie un adolescent de 16 ani; familia victimei cere daune de 9 milioane de euro


Dosarul morții unui adolescent de 16 ani, din comuna Ploscuțeni, care a fost găsit mort într-un șanț de pe raza localității, la începutul lunii septembrie a anului trecut, a ajuns în instanță. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a principalului suspect, Alexandru Cosmin R., de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Conform rechizitoriului, la data de 1 septembrie 2017, în timp ce se afla pe un drum județean din comuna Ploscuțeni, inculpatul a alergat după victimă și a lovit-o pe aceasta în zona cervicală, împrejurare în care victima a căzut pe asfalt. Aceasta a fost lovită și după ce a căzut, cu pumnii și picioarele în spate și cap, apoi a fost abandonată în șanțul din dreptul unui imobil, unde a fost găsită în dimineața zilei de 2 septembrie.
Din anchetă a rezultat că inculpatul și victima se cunoșteau, iar între cei doi au mai existat incidente, unele dintre ele violente, starea conflictuală culminând în seara zilei de 1 septembrie 2017. La data amintită, victima mergea pe o stradă din comună, iar pe drum s-a întâlnit cu doi colegi de școală și cu o altă persoană. Grupul și-a continuat deplasarea, iar la un moment dat pe lângă ei a trecut o mașină în care se afla inculpatul. La solicitarea acestuia, șoferul mașinii a încetinit și apoi a oprit mașina. Inculpatul s-a dus către victimă, iar când adolescentul l-a văzut pe inculpat a luat-o la fugă. Inculpatul a fugit după el și în aproximativ 50 de metri l-a prins pe băiatul de 16 ani, pe care l-a lovit în zona cervicală, rupându-i practic gâtul.
La un moment dat, în zonă a apărut o mașină, moment în care șoferul autoturismului din care a coborât inculpatul a realizat că pot exista martori la incident, victima fiind căzută în mijlocul străzii. Prin urmare, șoferul a coborât din autoturism, a luat victima și a mutat-o pe marginea drumului, în apropierea șanțului. Apoi, șoferul și inculpatul au plecat. Au plecat și cei trei tineri cu care se afla victima, speriați fiind de cele întâmplate.
După ceva timp, inculpatul și șoferul au revenit în zona în care tânărul de 16 ani a fost lovit, dar nu l-au mai găsit pe acesta pe marginea drumului. Ei au crezut că băiatul de 16 ani s-a ridicat și a plecat, motiv pentru care și ei și-au continuat deplasarea.

Trupul neînsuflețit al victimei, găsit în ziua următoare

Trupul neînsuflețit al băiatului de 16 ani a fost găsit a doua zi dimineața, în jurul orei 7.00, de către o persoană din localitate care își ducea vaca la păscut. Oamenii, care inițial au crezut că băiatul a băut și nu a mai putut ajunge acasă, și-au dat seama că lucrurile stau altfel și au dat imediat alarma. La fața locului a ajuns un echipaj medical, dar și mai mulți polițiști pentru a efectua cercetarea la fața locului. În aceeași zi, anchetatorii au ajuns și la principalul suspect, care după audieri a fost reținut și apoi arestat preventiv.
Tânărul de 19 ani a recunoscut fapta. A spus că a lovit victima de două ori, negând că a mai lovit-o și după ce aceasta a căzut. El a adăugat că nu a realizat intensitatea loviturilor pe care i le-a aplicat victimei. Băiatul a mai fost cercetat inclusiv în anul 2013, tot pentru lovire. Atunci, dosarul nu a ajuns în instanță.
Membrii familiei băiatului ucis se constituie parte civilă în dosar. În total, ei cer despăgubiri de peste 9 milioane de euro. Astfel, tatăl băiatului a precizat că se constituie parte civilă cu suma de 5.000 euro daune materiale și 3 milioane de euro daune morale. De asemenea, cei șapte frați ai victimei, dintre care doi minori, se constituie părți civile cu suma de 6 milioane de euro în total.
Ieri, magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus menținerea măsurii preventive. „Constată ca fiind legală si temeinică măsura arestării preventive dispusă prin încheierea din 02.09.2017 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea (dos. nr. 2689/91/2017- …) față de inculpatul R(…) Alexandru Cosmin, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Arestul I.P.J. Vrancea, și în consecință menține măsura arestării preventive. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 25.01.2018”, se arată în hotărârea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?