Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Deputatul Tîlvăr: pentru că s-au opus proiectului noului spital din Focșani, „consilierii PNL vor trebui să răspundă în fața alegătorilor“


    Proiectul construirii noului Spital Județean din Focșani riscă să fie ratat din cauza superficialității și micilor calcule politice ale liberalilor vrânceni. Respingerea proiectului prin care Consiliul Local Focșani inventaria un teren pentru construcția unui spital nou în Focșani arată că liberalii pun mai presus interesele de partid decât interesele vrâncenilor. Deputatul PSD Angel Tîlvăr arată, într-o declarație politică, faptul că sănătatea, educația și infrastructura reprezintă principalele priorități aflate în atenția românilor. Cetățenii, reprezentați de consilierii locali și de parlamentari, cer imperios un acces mai facil la servicii medicale și condiții mai bune pentru desfășurarea actului medical. Aceste cerințe sunt împărtășite și de personalul medical, de toate categoriile și de toate specialitățile. „În aceste condiții, situația creată recent în Consiliul Local Focșani cu privire la construcția unui nou Spital Județean este de neînțeles. Votul negativ dat de consilierii PNL a făcut imposibilă, cel puțin pentru moment, demararea acestui proiect atât de important pentru județul nostru. În plus, poziția acestora nu pare să fi fost fondată pe vreo argumentație solidă ori măcar logică. Să fie oare interesele de partid deasupra celor mai evidente interese ale vrâncenilor? Sunt oare politicianismul și starea conflictuală întreținută cu orice preț mai presus de mesajul extrem de limpede pe care ni-l dau alegătorii noștri? Evident că nu. Ca oameni politici, din orice formațiune politică am face parte, fie că ne aflăm la guvernare sau în opoziție, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, să fim capabili să recunoaștem acele proiecte care corespund interesului general, care au un impact pozitiv și semnificativ în viața comunității noastre”, spune deputatul Angel Tîlvăr.
    Social democratul amintește că, la ceremonii și festivități, se spun discursuri pline de cuvinte mari, despre unitate și frăție. Omul politic liberal rostește fraze bombastice despre atât de necesarul progres al societății în care trăim, despre țintele pe care România, ca stat european modern și prosper, trebuie să le atingă, mai ales când este vorba despre calitatea vieții românilor. „În fapt, în activitatea cea mai importantă pe care o desfășurăm, cea de zi cu zi, în folosul cetățenilor, lucrurile nu arată la fel. Iar poziționări precum cea a consilierilor locali PNL din Focșani nu fac decât să demonstreze că marile proiecte locale se pot afla sub riscul de a fi ratate, din superficialitate și mici calcule politice”, atrage atenția deputatul Tîlvăr.
    Acesta menționează că un nou Spital Județean la Focșani ar aduce multiple beneficii, în primul rând pentru accesul la sănătate al vrâncenilor, dar și pentru economia locală. Construcția unui edificiu pus în acord cu cele mai înalte și riguroase standarde în acest domeniu înseamnă un număr mai mare de specialități medicale și de investigații posibile, înseamnă timpi mai mici de așteptare pentru pacienți. Nu în ultimul rând, un nou spital înseamnă un număr însemnat de locuri de muncă suplimentare și multe alte activități conexe, în beneficiul oamenilor, al orașului, al județului. De aceea este de neînțeles atitudinea politică a liberalilor care nu au fost de acord cu acest proiect. „Există oare vreun raționament care să justifice sacrificarea tuturor acestor beneficii pentru un profit politic pe termen scurt? Există vreun motiv pentru care evidența binelui public să fie anulată de strategii prost gândite la centru și prost înțelese în teritoriu? Este interesul comunității din care facem parte mai puțin important decât încăpățânarea oarbă și meschină a unor aleși? În cazul în care proiectul Spitalului Județean nu va deveni realitate, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care consilierii PNL vor trebui să răspundă în fața alegătorilor care i-au trimis în Consiliul Local Focșani și în fața propriilor lor conștiințe. Acestea sunt momentele care dau măsura adevărată a oamenilor politici și a modului în care ei înțeleg să își onoreze angajamentul față de cei care i-au votat”, a precizat deputatul PSD, Angel Tîlvăr.
    Noul spital este un proiect pentru care președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, s-a zbătut și a obținut acordul Guvernului, pentru care se acordă finanțare de la Banca Mondială. Este proiectul unui spital dotat cu toată aparatura și utilitățile necesare unui unități moderne, de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?