Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Muzicianul britanic Elton John nu va mai face turnee (presă)


Muzicianul britanic Elton John nu va mai susține turnee, după aproape 50 de ani de carieră, conform Daily Mirror. Cântărețul de 70 de ani, ale cărui vânzări record au scăzut în ultimii ani, va pune capăt turneelor după un ultim tur mondial, susține ziarul, citat de Reuters și Press Association. Conform publicației, artistul va face un anunț miercuri seara.
Site-ul muzicianului afișează în prezent un display cu numărătoare inversă pentru ora 17:30 GMT, alături de afirmația: „Am decis în sfârșit că viitorul meu se odihnește…”. Rezidența din Las Vegas a lui Sir Elton John este în prezent programată să continue până în 19 mai, iar cântărețul a fost angajat să susțină două reprezentații în Georgia în iunie și iulie. Anunțul pe care îl va face intervine la mai puțin de un an după ce Sir Elton a fost obligat să anuleze o serie de spectacole când a contractat o infecție bacteriană. Cântărețul s-a îmbolnăvit ”brusc” în timpul unui zbor spre casă din Santiago, Chile, și a fost internat în spital, unde a petrecut două nopți la terapie intensivă, amintește PA. După întoarcerea acasă, a trebuit să anuleze datele din aprilie și mai ale reprezentațiilor de la rezidența din Las Vegas.
Nu a fost prima dată când starea de sănătate l-a împiedicat pe muzicianul veteran să urce pe scenă. În 1999, i s-a montat un stimulator cardiac, când doctorii au descoperit că avea bătăi neregulate ale inimii, în timp ce în 2013, starul a susținut 10 concerte chinuit de dureri, înainte de a anula restul turului, inclusiv o reprezentație în Hyde Park din Londra, după ce a fost diagnosticat cu apendicită. La vremea aceea, Sir Elton John a spus că s-a simțit „recunoscător pentru a fi în viață”, dezvăluind că ar fi putut să moară în orice moment, în timp ce se străduia să-și onoreze turneul său european fără să știe că suferea de această boală.
În 2012, el a anulat o serie de spectacole în Statele Unite ca urmare a unei infecții respiratorii pe care a contractat-o în timpul turneului. De asemenea, cântărețul a ratat concerte și din cauza unei intoxicații alimentare. Sir Elton John a început să performeze la vârsta de 15 ani, în 1962, sub numele său de naștere, Reggie Dwight, la un pub lângă locuința sa din Pinner, Middlesex. În 1970, a fost în turneu în Statele Unite, unde a devenit un succes instantaneu. A format Elton John Band și a plecat curând în turneu mondial, devenind primul cântăreț pop internațional care a performat în Rusia sovietică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?