Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Scenete și expoziție cu tematică istorică la Liceul Eremia Grigorescu Mărășești


„De la Mica Unire la Marea Unire!”. Sub această titulatură au avut loc în data de 23 ianuarie 2018 la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești manifestări dedicate aniversării UNIRII de la 1859 dintre Moldova și Èšara Romînească, unire cu o semnificație deosebită pentru plaiurile vrâncene și ale orașului Focșani.
Astfel, prof. Burlacu Sanda a deschis manifestările dedicate Micii Uniri cu o prezentare electronică interactivă „Arc peste timp – De la Unirea lui Mihai Viteazul la Unirea Mică”. Membrii Cercului Cultului Eroilor „Regina Maria”, din clasa a VI-a, au realizat o expoziție tematică „Unirea de la 1859”, au prezentat scenete cu tematică istorică, poezii și cântece patriotice, bucurându-se totodată de prezența la eveniment a dnei director prof. Iacob Daniela și a dnei. consilier educativ prof. Andrei Ionela. De asemenea, și alți colegi ai elevilor au participat ca spectatori la manifestări, însoțiți fiind de prof. Mazilu Lorena, prof. Zota Maria Magdalena și prof. Drilea Mariana. Afișul manifestării a fost realizat de către dna. prof. Iankovszky Monica, un afiș deosebit de sugestiv și care surprinde emoția evenimentului istoric, social și cultural.
Menționăm faptul că această activitate deschide seria manifestărilor cuprinse în cadrul Proiectului Educațional „Unirea Națională – un vis împlinit”, proiect propus pentru înscriere în CAEJ 2018 și coordonat de dna. prof. documentarist Zaharia Anamaria și dna. prof. Burlacu Sanda.
La mulți ani!

Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?